Bricis nāk klajā ar Steidzamu paziņojumu iedzīvotājiem – Šajā vietā Latvijā noticis, kas neiedomājams

Vibrācijas izraisīja bailes un sajūtas, kas uzplūda momentā. Daži mēģināja meklēt loģiskus izskaidrojumus – vai tas bija kāds eksperiments vai dabas parādība, kas nejauši tika atklāta? Tomēr, neskatoties uz visām minētajām spekulācijām, viens bija skaidrs – kaut kas bija noticis, kas pārsteidza un satrieca šo mierīgo valsti.

Likumsargu dienesta telefoni bija pārpildīti ar zvanu un ziņu plūsmu, un valdības amatpersonas steidzās sniegt skaidrojumus un mierinājumu. Valsts seismoloģijas dienests paziņoja, ka tāda seismiskā aktivitāte, kāda bija novērota, bija bezprecedenta Latvijas vēsturē.

Tas izraisīja vēl vairāk jautājumu un bailes. Cilvēki sāka apzināties, ka pat mājīgais Latvijas zemes gabals nebija pasargāts no globālās dabas spēka.

“Man ir saņemti paziņojumi no Liepājas un Durbes virziena,” izklāsta Toms Bricis, kuram ir plaša pieredze laika ziņu jomā, tērzēšanas platformā “X”. Viņš dalās ar interesantu informāciju, vienlaikus uzklausot arī citu pieredzi un viedokļus.

“Ap plkst. 11 noticis kaut kas, kas atgādinājis par nelielu zemestrīci. Ja kādam ir kādas liecības vai informācija, lūdzu, dalieties – tas var būt noderīgi!” papildina viņš savā ierakstā.

Daudzi Latvijas iedzīvotāji, kuri reaģējuši uz Briča ziņām, apstiprina, ka viņi ir novērojuši nelielu logu un durvju vibrēšanu.

“Jā, ap to laiku arī mūsu mājās notika drebēšana, un, šķiet, tas notika vēlreiz pēc brīža. Domāju, ka varēja būt stiprs vējš, jo durvis un logi sāka vibrēt,” viens no komentētājiem dalās.

Cits komentētājs atklāj, ka visi viņa mājas logi nodrebēja, un kāds citās vietās pieredzējis līdzīgas vibrācijas, ieskaitot Liepājas slimnīcu.

“Vai tas bija zemestrīce?” uzjautā viens no komentētājiem, kurš strādā industriālā uzņēmumā, piebilstot: “Šeit ik pa laikam kas nopurinās, bet šoreiz tas bija kārtīgi un ilgi.”

“Šķita, ka tas varētu būt spēcīgs vējš, bet visticamāk, nē,” atbild citā komentētāja.

Citi komentētāji mēģina atrast paralēles ar nesen notikušo zemestrīci Rumānijā. “Pirms trim stundām tā bija Rumānijā. Varbūt šis ir kāds ‘atbalsojums’,” uzsver viens no komentētājiem.

Vēl viena komentētāja novēroja drebēšanu Ropažos, norādot, ka ap plkst. 11.20 durvis uz istabu sāka drebēt, it kā kāds mēģinātu iekļūt telpā. Šis notikums turpinājās pāris sekundes.

Leave a Comment