Bioloģiski aktīvo punktu masāža. Kā palīdz akupresūra?


Senās Ķīnas viedie uzskatīja, ka cilvēka ķermenī bez asinīm cirkulē arī īpaša enerģija, kas visus audus un orgānus nodrošina ar dzīvības spēku. Šo enerģiju viņi sauca par ci. Ja asinis ir redzama matērija, tad ci nāk no neredzamās smalkās pasaules.

Mūsdienu zinātne šīs enerģijas esamību nenoliedz un sauc to par bioenerģiju. Tur, kur ci tuvu pietuvojas ķermeņa virspusei, atrodas jutīgi punkti, un, kad cilvēks saslimst, enerģijas plūsma tajos pārtrūkst. Iedarbojoties uz punktiem, ci kustību var atjaunot un līdz ar to – ātrāk tikt vaļā no slimības. Pēc šā principa, piemēram, darbojas akupunktūras jeb adatu terapijas metode.

Taču nereti adatas nav nepieciešamas, jo atvieglojumu var panākt arī ar akupresūru – punktu masāžu ar īkšķi un rādītājpirkstu. Akupresūra ne tikai mazina sāpes, bet arī samazina slimības laiku, novērš traucējumus orgānu darbībā, noņem spriedzi un nomierina cilvēku stresa laikā. Piedevām tā ir ļoti vienkārša un absolūti nekaitīga, tāpēc to ar panākumiem var izmantot pašārstēšanās nolūkos.

Lai lasītu rakstu tālāk, šķiriet nākamo lapu!

Leave a Comment