Pašgatavoti losjoni maigai ādas kopšanai. 6 vieglas receptes


Mājās gatavoti losjoni no dabīgām izejvielām ir lielisks, iedarbīgs un, jāatzīst, arī ekonomisks ādas kopšanas līdzeklis. Lai tie sniegtu gaidīto rezultātu, vēlams ievērot receptūru!

Losjons pret krunciņām
* Sarīvē 5 svaigus gurķus, pievieno 2 balto liliju ziedu ziedlapiņas un 5 rožu ziedus. Visu aplej ar ½ litra degvīna un 3 nedēļas nostādina. Pēc tam izvilkumu izkāš un pirms izmantošanas atšķaida: ½ glāzes izvilkuma pielej ½ glāzes vārīta ūdens un pa vienai ēdamkarotei glicerīnu un citrona sulu.

Losjons sejas tīrīšanai
* Četras glāzes žāvētu sarkano rožu ziedlapiņu aplej ar ½ litra galda etiķa, traukam uzliek piegulošu vāciņu un 3 nedēļas nostādina. Pēc tam izvilkumu izkāš un attiecībā 1:1 atšķaida ar aukstu vārītu ūdeni.

Balinošs losjons
* Divas ēdamkarotes svaigas baltās lilijas ziedlapiņas aplej ar ½ litra verdoša ūdens, 15 minūtes vāra, 4 stundas nostādina, tad izkāš.

Losjons sausai ādai
* Desmit svaigas magoņu ziedu ziedlapiņas vai 2 ēdamkarotes magoņu sēkliņas aplej ar glāzi verdoša ūdens un stundu nostādina. Pēc tam izkāš un lieto sejas noskalošanai mazgāšanas vietā.

Losjons zīdainai ķermeņa ādai
* Caurspīdīgā pudelē ielej ½ litra olīveļļas (vai kādu citu ūdens peldē uzvārītu augu eļļu) un pievieno tai 150 g vienādās daļās sajauktas baltās lilijas jaunās lapiņas un ziedlapiņas. Nostādina uz palodzes vienu mēnesi, laiku pa laikam sakratot. Ja pēc pirts vai vannas ķermeni ieziež ar šo losjonu, āda kļūst gluda un maigi zīdaina.

Losjons pret pinnēm
* Sasmalcinātus mežrozīšu augļus (2 ēdamkarotes) un sarīvēta gurķa masu (3 ēdamkarotes) aplej ar glāzi verdoša ūdens un 3 stundas nostādina. Pēc tam masu izkāš, pievieno 1 tējkaroti medus un maisa, līdz tas pilnībā izšķīdis. Ar iegūtajā losjonā samitrinātu tamponu apslauka seju pēc mazgāšanās. Var arī seju vienkārši samitrināt, ļaut tai nožūt un pēc 30 minūtēm noskalot ar vēsu ūdeni. Šo pašu produktu sastāvu var izmantot arī kā masku – tā teicami baro ādu un padara to maigi samtainu.

Leave a Comment