Beidzot ir zināms kā notika skumjais atgadījums ar leģendāro Kenu Bloku: ”Pasaule sēro, jo leģenda ir devusies mūžībā”

Tās bija attiecības, kas izvirzīja Bloka vārdu rallija priekšplānā Amerikas Savienotajās Valstīs. Kā var iedomāties, organizācija bija dziļi apbēdināta par ziņu par viņa aiziešanu.

“Ar visdziļāko nožēlu varam apstiprināt, ka Kens Bloks šodien gāja bojā sniega motocikla avārijā,” teikts Hoonigana paziņojumā, kas pirmdien tika publicēts Instagram. “Kens bija vizionārs, pionieris un ikona. Un pats galvenais, tēvs un vīrs. Viņam neticami pietrūks.”

Vietnē Youtube šobrīd ir pieejami dažādi video materiāli no šīs dienas traģiskajiem notikumiem. Kā redzams sākumā visa cilvēku grupa izklaidējas un joko, taču kādā momentā viss nogāja greizi. Kens Bloks atdalījās no visas komandas un brauca citā virzienā.

Kas bija Kens Bloks?

Blokam, kurš dzimis Kalifornijā 1967. gada 21. novembrī, sacīkstes bija asinīs jau no bērnības dienām. Lai gan viņš galu galā pievienojās Hoonigan Racing Division kā profesionāls rallija braucējs, iespējams, ka daži citi viņa centieni piesaistīja vēl lielāku uzmanību.

DC Shoes līdzdibinātājs Bloks piedalījās arī daudzos citos sporta veidos, tostarp skeitbordā, snovbordā un motokrosā. Tomēr ir diezgan iespējams, ka pirmo reizi jūs dzirdējāt Kena Bloka vārdu saistībā ar Gymkhana.

Iedvesmojoties no tāda paša nosaukuma jāšanas sacensībām, šis sporta veids ietvēra sarežģītu šķēršļu trasi, kurā Bloks ar savu tagad leģendāro Ford Fiesta neticamā veidā nobrauca.

Lasi vēl: Auto sporta pasaulē sēru diena: Mūžībā devies talantīgs autobraucējs un visu jauniešu varonis

Videoklipu sērija ieguva miljoniem skatījumu vietnē YouTube un pat tika parādīta BBC ļoti populārajā šovā Top Gear. Rallija zvaigzne turpināja veidot desmit šova sējumus, un līdz pat savai nāves dienai. Šie video ieņēma īpašu vietu autosporta fanu sirdīs.

 

Leave a Comment