Beidzot: Dabas vērotājs Vilis Bukšs sniedz ieskatu par gaidāmo ziemas iestāšanos Latvijā

Laika vērotājs Vilis Bukšs pavisam nesen prognozējis, kad Latvijā varētu sākties īsta ziema ar spēcīgiem sniegputeņiem un lieliem mīnusiem. 

Dabas zīmju vērotājs, novembra laika prognozētājs Vilis Bukšs apgalvo, ka, pēc ticējuma, ja zosis nesteidzas rudenī lidot prom, tas liecina, ka ziema ir tālu un vēl tik drīz nebūs gaidāma.

Bukšs apgalvo, ka novembris ir periods, kurā rudens cīnās ar ziemu. Bieži tiek novērots, ka nokrišņi ir no rītiem, bet vakaros tos pabeidz sniegputenis.

Vilis Bukšs ir ievērojams Latvijas dabas zīmju vērotājs un dabas entuziasts. Dabas zīmju vērotāji ir cilvēki, kas velta daudz laika un uzmanības, novērojot un dokumentējot dabas parādības un notikumus, piemēram, putnus, ziedus, dzīvniekus, augus, saules lekšanas un lēkšanas, zvaigznes un citas dabas parādības.

 

Dabas zīmju vērotāji veic svarīgu darbu, iegūstot datus par Latvijas bioloģisko daudzveidību un vides pārmaiņām. Viņu novērojumi un dokumentācija palīdz zinātniekiem un vides aizsardzības speciālistiem izprast un aizsargāt dabas vides un dzīvotņu stāvokli.

Vilis Bukšs, kā dabas zīmju vērotājs, var būt sniedzis ieguldījumu Latvijas dabas zīmju novērojumos un aizsardzībā, veicot novērojumus un daloties ar savu iegūto informāciju, lai veicinātu sabiedrības izpratni par dabas nozīmi un svarību.

Lasi vēl: “Satiksi savu laimi!”: Šīs trīs zodiaka zīmes 2023. gada novembrī satiks kādu īpašu cilvēku, kuram būs liela nozīme tavā dzīvē

Dabas zīmju vērotāji bieži arī dalās ar savām novērojumu bildēm un atklājumiem sabiedrības izglītošanai un informēšanai par dabas aizsardzību.

Ja Sala mēnesī sniegs uzkrīt uz nesasalušas zemes un nenokūst uzreiz, tad būs agrs pavasaris gaidāms.

Ja sniegs uzsnieg sasalušai zemei – tad nākošgad būs labības gads un tas būs ļoti veiksmīgs.

 

Tomēr ko saka Vilis Bukšs par gaidāmo ziemu Latvijā?

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment