“31. decembrī es nekad nestāvu pie plīts.”; Ātras un garšīgas receptes, kas jums palīdzēs gadu pēc gada

Pavārmākslai ir jābūt baudai un lielai mīlestībai. Tas ir viens no maniem noteikumiem, ko es ievēroju dzīvē.

 

Ja ēdiena gatavošanā neieguldīsi dvēseli un garastāvokli, tas nedos nekādu labumu un noteikti nebūs garšīgs. Īpaši 31. decembrī. Cenšoties visu paspēt sagriezt, sievietes bieži aizmirst par sevi, un līdz pulksten 12 viņām bieži vien nevajag ne Jaungada vakaru, ne salātus.

 

Dažiem liela galda klāšana ir senču tradīcija. Es to respektēju. Galvenais ir tas, lai jums un visai jūsu ģimenei būtu prieks gatavot.

Varbūt šajā burzmā starp olīvām, siļķēm kažokā un pildītām vistām kāds noķer savu laimi, īpaši, ja šajā brīdī jums līdzi ir vīrs vai bērni. Es iepriekš plānoju ēdienkarti un parūpējos par dažiem sagatavošanās darbiem, pirkumiem.

 

Gatavojot Jaungada vakariņas, man ir plānots, ātrs ēst gatavošanas process. Tāpēc tas nemaz nav garlaicīgi vai nogurdinoši. Parasti tie ir 1-2 salāti, karsts ēdiens un neliels deserts, kā arī uzkodas.

 

Lasi vēl: Iespējams Latvijā pavisam drīz šī iedzīvotāju kategorija nevarēs iegādāties alkoholiskos dzērienus

 

Es jums pastāstīšu, ko man patīk gatavot Jaungada galdam. Varbūt manas idejas jūs iedvesmos. Jebkurā gadījumā es ceru, ka šis raksts jums noderēs.

 

Karsts ēdiens

Vienmēr ir tikai viens karsts variants. Visbiežāk bez piedevas. Ja tā ir cūkgaļa, tad gaļu gatavoju franču valodā. Pagatavoju nedaudz gaišāku, majonēzi aizstājot ar skābo krējumu.

Pagājušajā gadā gatavoju pīles krūtiņu. Viņa ir trekns, bet ļoti garšīgs putns. Pasniedz uzreiz pēc cepšanas, bet apcep ātri. Tikai apmēram 20 minūtes.

Turpini lasīt, kādas vēl receptes būs gana labas Jaungada vakaram, nākošajā lapā

Vistas gaļa ir daudzpusīga, pieejama un vienkārša. Šogad izmēģināju jaunu recepti un mums ļoti patika. Izrādās patiešām garšīgs. Sakuliet vistas krūtiņas, lai tās varētu sarullēt ruļļos. Smalki sagrieziet mango, mandarīnu vai apelsīnu. Kas tev patīk vislabāk?

Gaļai liekam pildījumu, sarullējam rullī, pašu rullīti aptinam ar bekonu. Un cep cepeškrāsnī 30-40 minūtes. Izrādās sulīgs, garšīgs un ar zemu tauku saturu) Jūs varat cept kartupeļus kopā ar ruleti.

Uzkodu pīrāgs

Ļoti forša recepte. Mana mamma to bieži izmanto. To ir viegli izdarīt. Pildījums var būt jebkas. Svētkiem var izmantot sarkano zivi. Parastām vakariņām varat pagatavot ar vistu.

Pluss ir tas, ka šis pīrāgs ir garšīgs gan auksts, gan karsts. Jūs varat to viegli pagatavot 30. datumā.

Salāti

Olivjē gadās, bet ne katru gadu. Šogad biju domājusi pagatavot Olivjē ar sarkanām zivīm. Mums garšo arī slāņveida salāti ar vistu, žāvētām plūmēm, olām, sieru un valriekstiem)

Es mierīgi to visu daru 30. datumā. Un, ja manam vīram ļoti gribas Olivjē, varu pagatavot no burciņas (dārzeņi jau sagatavoti un sasmalcināti). Tad viss iznāk 10 minūtēs.

Man ir karaļa salāti. Man tas ļoti patīk, bet, atklāti sakot, tas nav draudzīgs budžetam. Tur jūs varat pievienot garneles un kalmārus un zivis.

Man arī patīk Jaungada vakarā gatavot Cēzara salātus. Tas ir viegls, garšīgs un ātrs. Es gatavoju ar vistu vai garnelēm. Aisberga salāti + vista + som. Uzreiz nopērku labu gatavu. Es gatavoju Cēzaru porcijās.

Es uzliku aisbergu ar vistu uz šķīvja, pārklāju ar mērci. Virsū lieku ķiršu tomātus un paipalu olas (lai salāti izskatās skaisti un nesajauktos kopā), pārkaisu ar rīvētu parmezānu un pievienoju grauzdiņus.

Deserts

Par tradīcijām runājot, man vienmēr ir žāvētas plūmes ar valriekstiem skābā krējumā. Vecā padomju recepte. Pagatavot to nav grūti, bet ir nepieciešams laiks, lai uzsūktos, tāpēc gatavoju 30. datumā.

Lasi vēl: Laikapstākļi no 2.novembra mūs visus satricinās: sinoptiķi negaidīti mainījuši prognozi

Man arī bieži ir augļu salāti kā deserts. Es to mīlu kopš bērnības, bet es gatavoju tos tikai uz svētkiem.

Tieši 31.datumā gatavoju tikai siltos ēdienus un uzkodas. Bet ir pat jautri gatavot uzkodas likteņa ironijai.

Leave a Comment