Austrumos un dienvidos plosās iespējams gadsimta spēcīgākā vētra – vai pietuvosies arī Latvijai?

Kā vēsta ārzemju meteorologi austrumos un dienvidos plosās iespējams gadsimta spēcīgākā un varenākā vētra šajā reģionā. Vai pietuvosies arī Latvijai? 

Pirmdien Ukrainā, Krievijas dienvidos un Moldovā viesuļvētras, spēcīgas snigšanas un plūdu dēļ dzīvību zaudējuši vismaz 13 cilvēki, vēsta Lietuvas mediji.

Vētra, kas, pēc Krievijas mediju teiktā, ir lielākā pēdējā gadsimta laikā, kopš svētdienas turpinās Dagestānas, Krasnodaras un Rostovas apgabalos, kā arī Krievijas kontrolētajos Doņeckas, Luhanskas, Hersonas, Zaporožjes un Krimā.

Saskaņā ar Krievijas Enerģētikas ministrijas datiem aptuveni 1,9 miljoni cilvēku ir cietuši no elektroenerģijas padeves pārtraukumiem. Četri cilvēki vētrā gājuši bojā Krimā un vēl četri Moldovā.

Ukrainā gājuši bojā vismaz pieci cilvēki un aptuveni 1500 pilsētas un ciemi palikuši bez elektrības pēc neilga laika uzsniga 25 cm sniega.

 

Sniega vētra ir dabas parādība, kas var izraisīt vairākas problēmas un radīt izaicinājumus cilvēkiem un vides apstākļiem. Tā izpaužas šādi:

Intensīva snigšana: Sniega vētras laikā notiek intensīva snigšana, kad no debesīm krīt liels daudzums sniega īsā laikā. Tas var radīt sniega segas sanesumus uz ceļiem.

Spēcīgas vēja brāzmas: Sniega vētra vienmēr pavada spēcīgs vējš, kas pūš ar ļoti spēcīgu ātrumu. Šis spēcīgais vējš var izraisīt sniega lavīnas un veidot sniega segas.

Redzamības samazināšanās: Daudzās sniega vētras situācijās notiek redzamības samazināšanās. Sniega kaudzes un sanesumi, kas paceļas no zemes, samazina redzamību, radot bīstamus apstākļus ceļu satiksmē un citās vietās.

Aukstums: Sniega vētras laikā parasti ir ļoti auksti laika apstākļi. Zemais temperatūras režīms kopā ar spēcīgu vēju var izraisīt bīstamus apstākļus un apgrūtināt cilvēku kustību ārpus telpām.

Lasi vēl: Mūžībā aizsaukts izcils skolotājs un direktors ne tikai šajā pilsētā, bet arī visā Latvijā

Šī vētra pēdējās diennakts laikā ir īpaši spēcīgi postījusi austrumus un dienvidus. Iedzīvotāji soctīklos dalās ar vētras spēku un citiem pārsteidzošiem foto un video materiāliem.

Vai Latviju tuvākajās dienās arī sagaida šī spēcīgā dabas parādība? Noskaidrosim, apkopojot informāciju par laikapstākļiem tuvākajās dienās! 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment