Jau tuvākajās dienās Google sāks dzēst miljoniem kontus – lūk kas ir jāizdara, lai tā nenotiktu ar tavu kontu

Google ir uzņēmums, kas specializējas dažādās tehnoloģiju nozarēs, tostarp interneta meklēšanas, reklāmu pakalpojumos, operētājsistēmu izstrādē, mobilajās ierīcēs un citās digitālajās jomās. Google dibināts 1998. gadā ASV, un tas ir kļuvis par vienu no pasaules lielākajiem un ietekmīgākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem.

Gmail ir viens no Google pakalpojumiem un ir bezmaksas e-pasta pakalpojums, kas piedāvā lietotājiem elektronisko pastu ar piekļuvi tiešsaistē. Gmail tika izveidots 2004. gadā un kļuva par vienu no populārākajiem e-pasta pakalpojumiem pasaulē.

To var izmantot gan personiskiem, gan uzņēmuma vajadzībām, un tam ir daudzas funkcijas, piemēram, vēstuļu kategorizācija, filtri, ātras atbildes, kalendāra integrācija un daudzas citas iespējas. Lietotāji var piekļūt Gmail no datoriem, planšetdatoriem vai mobilajām ierīcēm, un tas ir plaši izmantots visā pasaulē.

No šī gada maija Google ir ieviesis jaunus noteikumus, kas nosaka visu neaktīvo profilu dzēšanu, sākot ar 1. decembri. Tomēr pirms to izdarīšanas Google informēs šo profilu īpašniekus, izmantojot viņu saistītos e-pastus.

Lielākā daļa jau ir saņēmuši ziņas savā e-pastā. Tomēr ne visi tos ir atvēruši un paskatījušies ar to saistītos noteikumus un darbības. Kuri konti īsti galu galā tiks dzēsti un kāpēc? Laiks lūkot, kāds tam visam ir iemesls!

 

Viens no veidiem, kā nodrošināt neizmantotā Google profila uzturēšanu, ir pieteikties kontā reizi divos gados, kā ieteikts.

Lai Google profils tiktu uzskatīts par aktīvu, lietotājam ir jāveic vairākas darbības. Šīs darbības ietver e-pasta ziņojumu sūtīšanu un atvēršanu, Google meklēšanas funkcijas izmantošanu un video skatīšanu YouTube platformā. Turklāt pierakstīšanās trešo pušu lietojumprogrammās arī tiks uzskatīta par darbību Google kontā.

Saskaņā ar atjaunināto Google lietošanas politiku profili, kas paliks neizmantoti vismaz divus gadus, tiks noņemti no 1. decembra, kā ziņo Bloomberg.

Lasi arī: Mūžībā aizsaukts izcils skolotājs un direktors ne tikai šajā pilsētā, bet arī visā Latvijā

Lai saglabātu savu Google fotoattēlu saturu, ir nepieciešama unikāla pieteikšanās. Saskaņā ar iepriekšējo Google paziņojumu, fotoattēlu saturs var tikt noņemts pēc divu gadu bezdarbības. Tas nozīmē, ka periodiski jāpiekļūst lietotnei Google fotoattēli, lai novērstu attēlu zudumu.

Saskaņā ar paziņojumu, tiks dzēsti tikai tie profili, kas ir neaktīvi un pieder fiziskām personām. Ir skaidri norādīts, ka profili, kas saistīti ar organizācijām, skolām vai uzņēmumiem, paliks neskarti. Kopējais profilu skaits, ko plānots dzēst, sasniedz vairākus miljonus.

Leave a Comment