Aukstuma vilnis: krusa, lietusgāzes, pērkona negaiss – sinoptiķi apgalvo, ka neparasti laikapstākļi radīsies no 26. jūnija

No 26. jūnija Austrumeiropā centrālajā daļā ieradīsies spēcīgs Melnās jūras ciklons, kas nesīs spēcīgas un ilgstošas lietusgāzes. Dažviet tiek prognozēts spēcīgs pērkona negaiss.

Temperatūras fons šajās dienās saglabāsies augsts, bet jūnija beigās situācija krasi mainīsies. Dienvidu ciklons aizies, un tā vietu ieņems anticiklons no dienvidrietumiem. Lietavas beigsies, un temperatūra paaugstināsies līdz +31 grādam pēc Celsija.

Centrālā Austrumeiropas reģionā arī gaidāmi mēreni nokrišņi ar pērkona negaisu, un dienvidos termometru stabiņi pakāpsies līdz +35-37 grādiem pēc Celsija! Daudzviet valdīs ļoti stiprs karstums.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Nākamās nedēļas beigās aukstā fronte sasniegs Eiropas daļu. Daudzviet reģionos temperatūra nepakāpsies virs +18-23 grādiem pēc Celsija, un dažviet tā pazemināsies līdz +10-15 grādiem pēc Celsija.

Pagatavojiet pusdienās ļoti gardus un netipiskus kartupeļus un tas aizņems vien 15 minūtes

Šādas pēkšņas un neparedzamas laika apstākļu izmaiņas var nodarīt kaitējumu infrastruktūrai, lauksaimniecībai un enerģētikas sistēmām. Tāpēc ir nepieciešams preventīvu pasākumu kopums, tostarp savlaicīga iedzīvotāju informēšana, ārkārtas situāciju reaģēšanas dienestu sagatavošana un iedzīvotāju informēšana par drošības noteikumiem.

Pirmais noteikums par drošību pērkona negaisa laikā izriet no Gausa-Ostrogradska teorēmas: uz jebkura vadītāja sienām tā iekšpusē lādiņš ir vienāds ar nulli. Tas nozīmē, ka pērkona negaisa laikā cilvēks var justies droši automašīnā, zem autobusa pieturas jumta vai tirgus kioskā.

Ja slikti laikapstākļi jūs pārsteidz šādā patvērumā, tur arī palieciet. Zibens, pat ja tas trāpīs jebkurā vietā automašīnā vai dzelzs tirgus kioskā, nenodarīs kaitējumu cilvēkiem, kas atrodas iekšpusē: elektriskais lādiņš vienkārši acumirklī nonāks zemē, it kā plūstot pa ārējo sienu.

Lasi vēl: Zaudēsiet pilnīgi visu: Globa pastāstīja, kuras zodiaka zīmes jūnija beigās atradīsies finansiālajās problēmas

Iespējams, pērkona negaiss jūs pārsteigs ceļā uz autobusu vai vilcienu, taču nav nekas slikts, ja jūs nokavēsieties, mierīgi to nogaidiet. Darba devēja aizrādījums vai nepietiekama atzīme no fizikas par nokavēšanos nav nekas salīdzinājumā ar kaut ko šādu, vai ne?

 

Nākamajās dienās Latvijā tiek prognozēts ievērojams karstuma vilnis. Saskaņā ar jaunākajām prognozēm, gaidāms, ka gaisa temperatūra visā valstī pakāpsies līdz +28..+32 grādiem. Piekrastes reģionos būs nedaudz vēsāks, jo vējš pūtīs no jūras, tomēr arī tur temperatūra būs augsta.

Paklups uz līdzenas vietas: Džūlija Vanga nosauca trīs neveiksmīgākās šīs vasaras zvaigžņu zīmes

Šis karstums saglabāsies vismaz dažas dienas, un iedzīvotājiem tiek ieteikts būt piesardzīgiem, īpaši dienas karstākajā laikā.

Nepieciešams dzert daudz ūdens, lietot vieglu un gaisīgu apģērbu, kā arī izvairīties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros. Sausie un karstie laikapstākļi var veicināt arī ugun*****bu, tāpēc jāievēro piesardzība, rīkojoties ar uguni.

 

 

Leave a Comment