Ar ko ir kategoriski aizliegts tīrīt plastmasas logus

Plastmasas logi ir ērti, jo tiem nav nepieciešama pastāvīga kopšana. Taču tas nenozīmē, ka tie nav jāmazgā – laiku pa laikam tas tomēr ir jādara.

Taču ne visi mazgāšanas līdzekļi un instrumenti ir tam piemēroti. No kā un kāpēc labāk izvairīties, mazgājot plastmasas logus, lasiet tālāk.

Līdzekļi, kurus labāk nelietot

Mazgāšanas līdzekļi ar abrazīvām daļiņām

Plastmasas rāmji nekādi nepanes abrazīvus mazgāšanas līdzekļus, piemēram, pulverus un pastas. No pirmā acu uzmetiena tie var šķist pilnīgi droši, taču šādu produktu iekšpusē ir sīkas daļiņas, kas var saskrāpēt plastmasu. Pēc tam šīs skrāpējumi uzkrāj putekļus, un logi sāk ātrāk kļūt netīri.

Tāpat netīriet plastmasu ar cietām birstēm vai metāla sūkļiem – labāk izmantojiet mīkstas plastmasas vai gumijas instrumentus.

Tvaika tīrītājs un karsts ūdens

Šķiet, ka tvaika tīrītājs ir ērts un efektīvs. Diemžēl šāda tīrīšana var deformēt plastmasu, padarīt to trauslu, un blīvējumi var ciest no augstas temperatūras. Vislabāk logus tīrīt ar siltu ūdeni vai istabas temperatūras ūdeni.

Ķīmiskie šķīdinātāji

Līdzīga situācija ir ar ķīmiskajiem šķīdinātājiem, piemēram, acetonu vai benzīnu – tie burtiski noārda materiālu, atstājot to iekrāsotu un deformētu.

Lasi vēl: Kā izārstēt tomātus no fitoftoras augļu nešanas laikā: atklāts vienkāršs un ekoloģisks veids

Agresīvi mazgāšanas līdzekļi

Arī skābes vai sārmus saturoši līdzekļi var sabojāt plastmasas logus. To sastāvdaļas pat atšķaidītā veidā var izjaukt plastmasas struktūru un sabojāt blīvējuma gumijas.

Ja uz plastmasas ir parādījies traips, labāk mēģiniet to noņemt ar maigiem un dabīgiem līdzekļiem. Jā, tas var prasīt vairāk laika, bet jūs saglabāsiet logu un palodžu sākotnējo izskatu.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Ziepes un trauku mazgāšanas līdzeklis

Šis ir mazāk kaitīgs risinājums, taču arī tos nevajadzētu bieži izmantot plastmasas logu tīrīšanai. Tie atstāj taukainas svītras un plēvi uz virsmas, kas piesaista putekļus un netīrumus. Tāpēc, ja izmantojat ziepes vai mazgāšanas līdzekli, pārliecinieties, ka tie ir rūpīgi noskaloti no logiem.

Leave a Comment