Ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits palielinājies vien sešos novados

Ar Covid-19 inficēto skaits Latvijas pašvaldībās aizvadītajā nedēļā saglabājies salīdzinoši stabils, par inficētiem reģistrēti seši novadi.

Tomēr tas ir balstīts uz salīdzinoši ierobežotiem datiem, tāpēc iespējams, ka dažos novados inficēšanās gadījumu skaits patiešām palielinās. Ādažu un Dienkikurzes novadā – par vairāk nekā 20%. Saslimušo skaits aizvadītajā nedēļā pieaudzis arī Bauskas, Kuldīgas un Ropažu novadā.

Kopumā vairumā rajonu saslimušo skaits ir samazinājies. Savukārt Aizkraukles rajonā samazinājums bijis par 60 cilvēkiem, kas ir par 59% mazāk nekā pirms nedēļas. Covid-19 ir visizplatītākā Rīgā, kur tā skar ievērojamu skaitu cilvēku. Klīnikā svētdien reģistrēto Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, samazinājies par 13%. Svētdien Daugavpilī slimojuši 426 cilvēki, kas ir par 24% mazāk nekā pagājušajā svētdienā slimojušie. Visaugstākais 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs ir Alūksnes novadā – uz 100 000 iedzīvotāju šajā periodā bijuši 943,8 saslimšanas gadījumi.

Augsts tuberkulozes gadījumu skaits ir Rēzeknes rajonā un Krāslavas rajonā. Divu nedēļu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā kopumā šobrīd ir 415,7 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Šis līmenis ir pārsniegts 16 Latvijas pašvaldībās. Covid-19 atsevišķos Latvijas rajonos izraisa vairāk saslimšanas nekā vidēji valstī. Līvānu, Preiļu, Jēkabpils, Ludzas, Daugavpils, Olaines, Talsu, Rīgas, Balvu, Kuldīgas, Madonas un Ventspils novadā saslimstības līmenis ar Covid-19 ir augstāks nekā vidēji valstī.

Savukārt tādos rajonos kā Rīga, Bauska un Kuldīga Covid-19 līmenis ir zemāks nekā vidēji valstī. Divu nedēļu saslimstības rādītājs ir teorētisks rādītājs, ar kuru var salīdzināt saslimstības rādītājus apgabalos ar dažādu iedzīvotāju skaitu. Tas nenorāda konkrētu pacientu skaitu. Lielākā daļa pacientu šobrīd ir 50 vai 59 gadus veci.

Pēdējo 14 dienu laikā ar vīrusu inficējušies 1440 Latvijas iedzīvotāji. Pacientu skaits vecumā no 30 līdz 39 un 60 līdz 69 gadiem, kuri tika ārstēti ar Covid-19 iepriekšējās divās nedēļās, bija lielāks nekā pacientu skaits vecumā no 30 līdz 39 un 60 līdz 69 gadiem, kuri tika ārstēti ar Covid-19 iepriekšējās sešās nedēļās. mēnešus. Covid-19 konstatēts pacientiem ar apstiprinātu infekciju.

Leave a Comment