Apstājās sirds: mirusi spilgta, neaizmirstama un apburoša sieviete, slavena dziedātāja un aktrise

Diemžēl viņai apstājās sirds un ārsti nespēja vairs neko darīt. Mirusi spilgta, neaizmirstama un apburoša sieviete, slavena dziedātāja un aktrise. 

 

Tāpat kā sveces mērķis ir dot gaismu, cilvēka dvēsele ir radīta, lai dotu gaismu pasaulei. Mēs izpildām savu augstāko aicinājumu kalpošanas dzīvē, kad piedāvājam savu laiku, enerģiju, zināšanas un finanšu resursus ar pazemību un vienkāršību. Reiz cilvēka dzīve beidzas šajā laikā.

 

Mūžībā devusies apburoša māksliniece, kurai bija satriecoša balss un kura spīdēja ar talantu ārzemju filmās. Kļuva zināms, ka mūžībā aizgājusi “radio zelta laikmeta” zvaigzne – spilgta, neaizmirstama un apburoša sieviete Lana Bitenkūra.

Viņa nodzīvoja garu mūžu, atstājot pēdas Brazīlijas mākslā. Viens no viņas lielākajiem hitiem bija komponista Toma Žobima dziesma “If Every Were Equal To You” (Ja visi būtu tev līdzīgi). Pagājušā gadsimta vidū Lanu Bitenkūru iesauca par “Internacionālisti”, jo viņa izpildīja skaņdarbus vairākās valodās.

 

Aktrise nebija pārāk aktīva kino, taču viņai paveicās strādāt kopā ar aktieri un režisoru Amacio Mazzaropi. Tāpēc viņas filmogrāfijā bija tādas izcilas filmas kā “Matematica Zero, Amor Dez”, “Jeca Tatu”, “Esse Rio Que Eu Amo” un citas.

Jūlija beigās 91 gadu vecā māksliniece ar urīnceļu infekciju tika nogādāta neatliekamās palīdzības centrā un pēc tam pārvesta uz slimnīcu Riodežaneiro. Mēnesi vēlāk ārsti konstatēja nāves faktu – apstājās sirds. Slavenā dziedātāja un aktrise nomira pirmdien, 2023. gada 28. augustā.

Lasi vēl: Sirma latviešu kundze iekāpa lidmašīnā uz Palangu, bet viņai blakus apsēdās piedzēries jauneklis. Nevienam pat prātā neienāca, cik aizraujošs būs šis stāsts!

Jāpiebilst, Lana Bitenkūra 50. gados ieguva popularitāti un izraisīja sabiedrības interesi. Sākumā viņas balsi klausījās radio, pēc tam dziedātāja izdeva savu debijas albumu. Skaistā brunete ar cirtainiem matiem un retu harizmu uz skatuves uzstājās eleganti un ar savu klātbūtni hipnotizēja apkārtējos.

Arī interesanti: Es vienmēr domāju, ka svītras uz kāpnēm ir iekrāsotas skaistuma dēļ. Bet apkopēja paskaidroja, kādēļ tās ir

Leave a Comment