Aprīlis un maijs būs traki mēneši. Meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi pavasarim

Tādējādi Austrumeiropas reģionos, saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, šajos divos pavasara mēnešos gaidāms gandrīz pilnīgs laika apstākļu trakums: reģionus skars spēcīgas lietusgāzes un ledus lietus, temperatūra lēkās no augšas uz leju un atpakaļ, atmosfēras spiediens strauji paaugstināsies un pēc tam tikpat strauji pazemināsies.

Prognozes brīdina, ka tāda parādība kā bāriskais caurums, t. i., straujš spiediena kritums, aptvers diezgan plašas Austrumeiropas daļas. Attiecīgi īpaši uzmanīgiem aprīlī un maijā jābūt cilvēkiem, kuriem ir dažādas hroniskas kaites.

Pavasara otrajā pusē laikapstākļi būs traki īpaši Baltijas valstīs. Daudzviet gaidāmas spēcīgas ilgstošas lietusgāzes, kā arī krusa, ko pavadīs pērkons un zibeņi.

 

Un divu pavasara mēnešu īpatnība būs spēcīgi temperatūras lēcieni. Dažās dienās vairāku stundu garumā atšķirība var sasniegt pat septiņus grādus.

CSDD pārstāvji atgādina, ka šie transportlīdzekļi no 1.aprīļa nedrīkst pārvietoties pa Latvijas ceļiem!

Tāpat daudzviet Eiropā aprīlī un maijā spēcīgi palielināsies viesuļvētru varbūtība.

Lasi vēl: Pazudušās Annas Jansones vīrs pēc ilgiem laikiem soctīklos publicējis jaunu ierakstu par Annu!

Ziema beidzot atkāpsies aprīļa sākumā. Tomēr laika apstākļi būs diezgan mainīgi, ar biežām temperatūras izmaiņām un barometriskā spiediena svārstībām visa mēneša garumā.

Pirmie pavasara vēstneši ir gan augi, gan putni. No augiem pirmie uzzied sniegpulkstenītes, krokusi, vizbulītes un prīmulas. Putnu vidū par pavasara atnākšanu vēsta cīruļi, strazdi, zīlītes un dzērves. Arī kukaiņi, piemēram, bites un tauriņi, kļūst aktīvāki, kad laiks kļūst siltāks.

Pavasara tuvošanos var sajust arī pēc citām pazīmēm, piemēram, garākām dienām, kūstošam sniegam un atkusušai zemei.

 

Leave a Comment