Apokalipse tiek atlikta, bet vēl par agru priecāties. Kurā gadā mums to vajadzētu sagaidīt? Gaidāms kas briesmīgs

Pēdējā laikā ir parādījušies daudzi raksti par globālajām izmaiņām un gaidāmo apokalipsi 2023. gada beigās.

 

Šogad globālu kataklizmu nebūs. Pēc visām prognozēm viss, kas varētu notikt, jau ir noticis. Tagad sākas neliels miera laiks pirms galvenās vētras. Tāpēc varat kādu laiku atpūsties un turpināt izklaidēties. 

Fakts ir tāds, ka astronoms Deivs Tulins no Havaju salu universitātes Astronomijas institūta veica lielā asteroīda Apophis lidojuma trajektorijas pētījumu.

 

Asteroīds Apophis – atklāts 2004. gadā Kitt Peak observatorijā Arizonā. Tā diametrs ir 370 metri, tas ir izgatavots no dzelzs un sver 20 miljonus tonnu. Tās trajektorija iet ļoti tuvu mūsu planētai. Pēc tam, kad Apofiss 2013. gadā pietuvojās Zemei līdz 14 miljonu 460 tūkstošu kilometru attālumam (kas ir mazāk nekā desmitā daļa no attāluma līdz Saulei), zinātnieki konstatēja, ka tās masa ir lielāka, nekā tika uzskatīts iepriekš, taču paziņoja, ka 2029. gadā un g. 2036. gads, kad Apofiss atkal tuvojas Zemei, sadursme ar planētu ir ārkārtīgi maza.

 

Lasi vēl: Sirds problēmu dēļ pavisam nesen aizsaulē devies aktieris ar plašu sirdi; pēdējā diena bija pati smagākā

 

Bet! Tad viņi vēl nezināja par vienu parādību vai procesu, kas notiek ar asteroīdu. Tātad tas pats astronoms Deivs Tulins, aprēķinājis Apofisa lidojuma trajektoriju, ziņoja, ka asteroīds novirzās no sākotnējās orbītas par 170 metriem gadā. Un 2029. gadā tas paies ļoti tuvu Zemei. Tik tuvu, ka to var redzēt debesīs ar neapbruņotu aci. Tas būs pamanāms, jo 37 tūkstošu kilometru attālumā (gandrīz 10 reizes tuvāk nekā Mēness) izies cauri sakaru satelītu joslai zemās Zemes orbītā. Novirzes cēlonis ir astronomiem zināmais Jarkovska efekts: debess ķermeņa virsma, pa dienu sildot un naktī atdziestot, rada termisko starojumu, dodot asteroīdam vāju reaktīvo impulsu.

 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment