Aplaisti orhideju šo šķīdumu, un pat panīcis augs uzziedēs un dzīs saknes uz visām pusēm. Piebarošana decembrī

Sveiki, dārgais lasītāj! Šajā rakstā vēlos dalīties ar tevi, kā panākt, lai orhidejas krāšņi ziedētu. Šie padomi būs īpaši noderīgi tiem, kas tikai nesen ir iepazinušies ar šo burvīgo augu.

Ļoti bieži orhidejas saņemam dāvanā vai iegādājamies veikalā, bet pērkam jau ziedošus augus ar pumpuriem. Dažkārt gan neizdodas panākt atkārtotu ziedēšanu, nepieciešama īpaša kopšana, lai zieds regulāri saņemtu uzturvielas, tikai tad tas tevi patiesi iepriecinās.

Man kā augkopei daudzi raksta, ka orhidejas negrib ziedēt un aug tikai lapas. Ne visiem izdodas “sadraudzēties” ar šo augu, tā ir taisnība. Ziedēšana ir tiešā mērā atkarīga no kopšanas, ir vairāki iemesli, kāpēc orhideja atsakās ziedēt.

Nepareizs apgaismojums

Daudzi orhideju novieto uz saulainas palodzes, bet patiesībā tai nav nepieciešams daudz gaismas. Taču – lai pamodinātu snaudošos pumpurus, gaisma ir vajadzīga vismaz 8-10 stundas, bet bez tiešiem saules stariem. Ziemā augs var arī pamosties un izdzīt ziedus, šajā gadījumā es nodrošinu papildu gaismu, izmantojot fitolampu.

Jau uzplaukušiem orhideju ziediem gaisma īpaši nav vajadzīga, tāpēc augu var droši novietot jebkurā dzīvokļa vietā.

 

Pārmērīga laistīšana

Bieži vien orhidejas laistīšanu vislabāk veikt, iegremdējot podu ūdenī uz 30 minūtēm – tā vislabāk substrāts piesātinās ar mitrumu. Laistīšana virs substrāta nedos nekādu rezultātu, pēc laistīšanas ūdeni parasti nolej no poda apakštases, tāpēc augs nepaspēj padzerties.

 

Mēslošanas līdzekļu pārmērīga izmantošana

Orhidejas veģetatīvās augšanas periodā veic piebarošanu ar šiem augiem paredzētu mēslojumu vai ar pašu sagatavotiem mēslošanas līdzekļiem. Neziedēšanas iemesls var būt slāpekļa mēslojuma pārmērīga lietošana, kā rezultātā aug tikai lapotne, liedzot izveidoties ziediem.

Lasi arī : Pie populāra Tirdzniecības centra noticis, kas prātam neaptverams; Nekavējoties iesaistītas Pol***jas brigādes

Lasi arī: Pārstartēšanas maģija: gatavojamies retrogrādajam Merkura horizontam Mežāzi uz 2024. gada sliekšņa

Auksts un sauss gaiss mājoklī

Ideālā gadījumā orhidejai nepieciešama 25 grādu temperatūra, un galvenais, lai nebūtu caurvēja. Ziemā apsmidzināšana palīdzēs atrisināt sausā gaisa problēmu, var arī izmantot gaisa mitrinātāju. Pārāk sausā gaisā orhidejas pumpuri var nokrist.

 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment