Apģērbu ķīmiskās tīrītavas darbiniece atklāja galvenos noslēpumus, kā noņemt pelējumu no apģērba

Dažkārt pelējums var skart ne tikai mājas virsmas, bet arī nokļūt uz apģērba. Turklāt tā noņemšana ir diezgan problemātiska.

Apģērbu ķīmiskās tīrītavas darbiniece atklāja, ka tomēr ar pārbaudītu metožu palīdzību noņemt piesārņojumu nebūs grūti.

Lūk, dažas metodes, kuras var dot efektīvu rezultātu un izglābt jūsu iecienīto apģērbu no pelējuma.

Citronu sula ar sāli

Vispirms būs nepieciešams pelējuma traipu dāsni apliet ar citronu sulu. Ir jānodrošina, lai piesārņojums būtu pilnībā iesūcies citrusaugļu sulā.

Pēc tam uzklājiet smalkas sāls kārtu. Pagaidiet, līdz sula nožūst. Noņemiet sāli un sūtiet lietu mazgāt veļas mašīnā kā ierasts.

Cepamā soda pasta

Sajauc cepamo sodu ar nelielu daudzumu ūdens, lai izveidotu pastu. Uzklāj šo pastu uz pelējuma traipa, ļauj tai iedarboties apmēram 30 minūtes un tad izskalo ar ūdeni.

Mazgāšana ar ziepēm un skalošana ar etiķi

Ir svarīgi saprast, ka veļas ziepes lieliski tiks galā ar netīrumu likvidēšanu, bet etiķa uzdevums būs noņemt nepatīkamo aromātu.

Vispirms kārtīgi ieberziet ziepes uz traipa un nogaidiet divas stundas. Pēc tam mazgājiet drēbes. Bet skalošanas laikā jāpievieno nedaudz etiķa.

Lasi vēl: Ko darīt, ja bērns nevar gulēt

Mazgāšana augstā temperatūrā un žāvēšana karstā žāvētājā

Mazgā apģērbu tik augstā temperatūrā, cik iespējams, bez riska sabojāt audumu. Augsta temperatūra palīdz iznīcināt pelējuma sporas un attīrīt traipus.

Pēc mazgāšanas žāvē apģērbu žāvētājā, izmantojot karstumu, ja apģērbs to pieļauj. Tas papildus palīdzēs iznīcināt atlikušās pelējuma sporas.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Kā ār izliec apģērbu tiešā saules gaismā. Saules ultravioletais starojums palīdzēs likvidēt pelējuma sporas un arī izbalināt traipus. Saulē žāvē apģērbu uz vairākām stundām vai pat dienu, ja iespējams.

Uzskaitītās metodes lieliski tiks galā ar nepatīkamu smaku un pelējuma pēdām. Metodes nerada draudus audumam, tāpēc varat droši tās izmantot.

Leave a Comment