Aizsaulē aizsaukta leģendāra latviešu aktrise; Vēl pagājušajā gadā Jūras spēki godināja viņu

Aizsaulē aizsaukta leģendāra latviešu aktrise, kura spēcināja apkārtējos ar savu sirsnību, Tēvzemes mīlestību un aizkustinoši skaistu dzeju. 

Kāpēc patiesībā tava dzīve nemaz nevar iet nepareizi 

Patiešām, cilvēka dzīve ir uzbūvēta tā, ka nekas nenotiek ar tevi, bet viss notiek tikai priekš tevis – tavai atmodai, tavai izaugsmei, tavai iedvesmai, tavam pētījumam, pat ja tu aizmirsīsi vai neieraudzīsi to, iekritis izmisumā vai uztraukumā.

 

Tāpēc patiesībā nekas no tā, kas notiek tavā dzīvē, nespēs novirzīt tevi no pareizā ceļa. Tavs ceļš ir tas, kas notiek un tas, kas notiek, ir tavs ceļš. Cita nav. Viss notiekošais ir dāvana šajā neiznīcināmajā ceļā, kuru tu sauc par savu dzīvi.

 

Mūžībā aizgājusi leģendārā atjaunoto Jūras spēku pirmā krustmāte, aktrise Vera Gribača-Valtere.

Vēl pagājušajā gadā Jūras spēki godināja aktrisi viņas 95.jubilejā. Turpat gadsimts kopā ar Latviju, tās ļaudīm un režīmu maiņām. Aktrise piedzīvoja kopā visu ar savu Latviju.

Vera Gribača-Valtere bija aktrise un liela Latvijas patriote, kā arī leģendārā aktiera Ēvalda Valtera mīļotā sieva. Ēvalda Valters bija bija latviešu strēlnieks, aktieris un literāts, Latviešu strēlnieku apvienības goda priekšsēdētājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis.

Lasi vēl: Ministru kabinets lēma, ka no šā gada 16. maija šai Latvijas iedzīvotāju kategorijai tiks piešķirts finansiāls atbalsts

Aizsaulē aktrise devusies vakar, 16.maijā.

“Klusums,
tevis vairs nav,
tikai atmiņas,
kas aizkustina dvēseli,
vārdi, kas nepateikti, – skan.”
(A. Gļauda.)

 

Visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem!

 

Leave a Comment