Agrāk tērēju daudz naudas, pērkot speciālos mēslojumus: tagad netērēju gandrīz neko un manas lavandas zied tik pasakaini, ka visi grib zināt manu recepti

Foto – Unsplash

Atklājiet pārbaudītu veidu, kā bagātināt lavandu augsni ar mājās gatavotu olu čaumalu mēslojumu. Uzziniet, kā pagatavot un izmantot šo dabīgo mēslojumu, lai baudītu sulīgus un stiprus lavandu ziedus.

Olu čaumalu vākšana: vāciet olu čaumalas pēc katras ēdienreizes. Rūpīgi noskalojiet tās, lai atbrīvotos no olbaltumvielu paliekām.

Žāvēšana: izklājiet olu čaumalas uz cepamā papīra un ļaujiet tām nožūt. To var izdarīt, atstājot tās siltā, vēdināmā vietā uz dažām dienām vai arī – žāvējot cepeškrāsnī zemā temperatūrā.

Lasi vēl: Nepieredzējuši dārznieki pieļauj šo kļūdu 90% gadījumu, lūdzu nedariet šo, stādot tomātus

Malšana: sausās čaumalas sasmalciniet smalkā pulverī. Šim nolūkam varat izmantot kafijas dzirnaviņas, blenderi vai smalcinātāju. Jo smalkāks būs galā pulveris, jo vieglāk tas iesūksies augsnē.

Olu čaumalu mēslojuma lietošana lavandām: kā gatavot?

Foto – Unsplash

Uzziniet, kā efektīvi izmantot olu čaumalas kā mēslojumu lavandām, izmantojot divas vienkāršas, bet ļoti efektīvas metodes:

1. Pievienojiet olu čaumalas tieši augsnei

Smalki samaltas olu čaumalas izkaisiet ap auga pamatni, viegli iemaisot tās augsnes virskārtā. Veiciet šo procedūru vienu reizi veģetācijas sezonas sākumā.

2. Sagatavojiet šķidro mēslojumu

Aplejiet olu čaumalu pulveri ar verdošu ūdeni un atstājiet vēsā vietā uz 2-3 dienām. Pēc tam ar šo šķidrumu laistiet lavandas, kas ne tikai nodrošinās tām kalciju, bet arī palīdzēs uzturēt pareizu augsnes PH augsnes līmeni.

Rūpīgi novērojiet pēc tam savas lavandas. Pareizi mēslotām lavandām jābūt sulīgām, ar intensīvi zaļām lapām un daudz, daudz ziediem. Ja pamanāt kādas izmaiņas, tas var liecināt par to, ka augam nepieciešamas vēl vairāk barības vielas.

Kāpēc neder veikalos nopērkamie līdzekļi?

Lai jūsu lavandas ilgi saglabātu lielisku izskatu un bagātīgu ziedēšanu, augšanas sezonas laikā tās jāmēslo regulāri. Tomēr universālie mēslošanas līdzekļi, kas paredzēti dekoratīvajiem augiem vai ziedošām sugām lavandām bieži vien nav piemēroti – tie var izrādīties pārāk intensīvi.

Mājas apstākļos gatavotais olu čaumalu mēslojums ir vienkāršs un videi draudzīgs veids, kā bagātināt lavandu augsni. Tas ne tikai veicina šī smaržīgā auga labu augšanu un bagātīgu ziedēšanu, bet arī lieliski labāk izmantot virtuves atkritumus.

Atcerieties, ka lavandu audzēšanas panākumi ir atkarīgi no daudziem faktoriem, un pareiza mēslošana ir viens no galvenajiem paņēmieniem, kas palīdzēs jums izbaudīt lavandu skaistumu un smaržu savā dārzā.

Leave a Comment