Agrāk tērēju daudz naudas, pērkot speciālos mēslojumus: tagad netērēju gandrīz neko un manas lavandas zied tik pasakaini, ka visi grib zināt manu recepti

Foto – Unsplash

Vēlaties savā dārzā lavandu ziedu jūru? Rūpējieties par augsni! Lūk, kā pagatavot bezmaksas “augsnes uzlabotāju”, kas atrodas teju vai katrā virtuvē.

Lavandas ir ļoti skaistas un tās var kļūt par dārza, terases vai balkona rotājumu. Tomēr, lai izbaudītu to bagātīgo ziedēšanu un intensīvo smaržu, ir jānodrošina tai atbilstoši apstākļi, īpaši sabalansēts augsnes substrāts.

Šajā rakstā mēs pastāstīsim, kā pagatavot vienkāršu, bet ļoti efektīvu paštaisītu mēslojumu, kas apmierinās jūsu lavandas vajadzības, padarot to ziedus veselīgāku un krāšņāk nekā jebkad agrāk.

Lavanda ar savu valdzinošo smaržu un gleznainajiem violetajiem ziediem ir daudzu dārzkopju sapnis. Šis Vidusjūras reģiona izcelsmes augs mīl siltumu, sauli un caurlaidīgu, viegli sārmainu augsni (vēlams, lai tā būtu 6,5-7,5).

Un pareiza kopšana un mēslošana ir galvenais priekšnoteikums, lai piedzīvotu šo ziedu jūru, kas izdaiļos jebkuru dārzu. Viens no dabiskiem veidiem, kā bagātināt augsni, ko īpaši novērtēs lavandas, ir izmantot mājās gatavotu mēslojumu.

Izpildi testu!

Cik liels seriāla ''Ugunsgrēks'' fans tu esi?

Cik daudz tu pārzini latviešu seriālu ''Ugunsgrēks''? Noskaidro savas zināšanas aizpildot šo testu! 

1 / 2

Kurā Latvijas pils viesnīcā tika filmēts seriāls? 

2 / 2

Kurā gadā sāka rādīt seriālu 'Ugunsgrēks'?

Your score is

The average score is 62%

0%

Kā to izgatavot un kādi produkti būs nepieciešami?

Kā šis mēslojums ietekmē lavandas?

Foto – Unsplash

Lavandām nav nepieciešama intensīva mēslošana, taču labi sabalansētas barības vielas var ievērojami veicināt to veselību, vitalitāti un bagātīgu ziedēšanu. Dabiskais olu čaumalu mēslojums ir lielisks kalcija avots (līdz 90 % viegli sagremojamā kalcija karbonāta), minerālvielas, kas palīdz uzturēt lavandām vēlamo PH augsnes līmeni.

Turklāt čaumalas satur arī citas minerālvielas, piemēram, kāliju, magniju un fosforu, kas veicina labu augšanu un bagātīgu ziedēšanu.

Kā pagatavot mājās gatavotu olu čaumalu mēslojumu lavandām?

Raksta turpinājums nākošajā lapā:

Leave a Comment