Uzmanību: Jauna informācija visiem, kuriem būs nepieciešami CSDD pakalpojumi

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) plāno paaugstināt vairāku savu maksas pakalpojumu cenas, tostarp transportlīdzekļu tirdzniecības vietu reģistrācijas maksu, kas varētu pieaugt no 14,04 eiro līdz 174,26 eiro, paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos par “CSDD sabiedrisko maksas pakalpojumu cenrādis”.

 

SM (Satiksmes Ministrija) aktualizē CSDD sabiedrisko maksas pakalpojumu cenrādi, lai precīzāk atspoguļotu pakalpojuma sniegšanas izmaksas. Iepriekšējais cenrādis tika apstiprināts 2013.gadā, un kopš tā laika ir mainījušās pakalpojuma tiešās un netiešās izmaksas. Grozījumu sabiedriskā apspriešana notiks līdz 2.februārim.

Transportlīdzekļu tirdzniecības vietu un to numurēto agregātu reģistrāciju paredzēts palielināt 12,4 reizes, liecina SM. Šī pakalpojuma cena kopš noteikumu pirmās apstiprināšanas ir palikusi nemainīga, tāpēc ir nepieciešams to aktualizēt atbilstoši pakalpojuma sniegšanas faktiskajām izmaksām.

 

Pakalpojums tiek sniegts, komersantam iesniedzot pieteikumu CSDD, iekļaujot nepieciešamos dokumentus tirdzniecības vietas reģistrācijai. Pēc tam seko komersanta tiesību reģistrēt tirdzniecības vietu pārbaude, kas var ietvert tirdzniecības vietas apmeklējumu, lai pārliecinātos, ka tā atbilst visām prasībām.

Kad komersants ir apstiprināts kā tiesīgs, tiek sastādīts sadarbības līgums un komersanta dati tiek ievadīti Tirdzniecības reģistrā. Pēc tam komersanta pārstāvi pārbauda Valsts ieņēmumu dienests (VID), lai apstiprinātu darba attiecības. Visbeidzot tiek noformēta tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecība un tirgotāja pārstāvjiem tiek nodrošināta pieeja sistēmai.

 

Lasi vēl: Džūlija Vanga nosauc laimīgos: 4 zodiaka zīmēm februāris būs īpaši labvēlīgs

 

Pakalpojums ietver arī regulāras tirdzniecības uzņēmuma pārstāvju pārbaudes, kā arī viņu piekļuves administrēšanu. CSDD vienmēr ir uz vietas, lai sniegtu komersantu pārstāvjus konsultācijas par transportlīdzekļu pārdošanas kārtību, transportlīdzekļu tirdzniecības numuru izmantošanu un tirdzniecības reģistra lietošanu.

 

 

Turpini lasīt pārējo svarīgo informāciju nākošajā lapā

Leave a Comment