Apvienoto autobūves darbinieku arodbiedrība aicina Stellantis darbiniekus atļaut streiku un apsūdz autoražotāju līguma pārkāpšanā

Apvienoto autobūves darbinieku arodbiedrība (UAW) lūdza Stellantis strādniekus atļaut streiku, apsūdzot Francijas un Itālijas autobūves uzņēmumu līguma solījumu pārkāpšanā, piektdien vēstulē arodbiedrības ASV nodaļām paziņoja UAW prezidents Šons Fains.

Mēs vienbalsīgi iesakām biedriem, lai ikviens UAW biedrs, kas ir Stellantis darbinieks, gatavojas cīņai, un mēs visi gatavojamies balsot “JĀ”, lai apstiprinātu streiku Stellantis,” Fains rakstīja vēstulē, ar kuru UAW dalījās ierakstā Facebook.

Arodbiedrības pretenzijas ir vērstas uz Stellantis produktu un investīciju saistībām, kas tika uzņemtas pagājušā gada rudenī līguma sarunu laikā.

“Mēs izskatījām nopietnus mūsu līguma pārkāpumus un Stellantis nelikumīgas rīcības modeļus. Ir skaidrs, ka izpilddirektors Karloss Tavaress vada Stellantis uz avārijas kursa, kas mūsu biedriem nodarīs milzīgu kaitējumu,” piektdien vēstulē piebilda arodbiedrība.

Turklāt uzņēmums tiek apsūdzēts, ka nav sniedzis nepieciešamo informāciju par saviem produktu plāniem, kas pamudināja UAW 2024. gada septembra vidū iesniegt oficiālu sūdzību Nacionālajā darba attiecību padomē.

Stellantis atkārtoti uzsvēra, ka tas ir pildījis savas saistības ar UAW saskaņā ar 2023. gadā noslēgto vienošanos.

Chrysler mātesuzņēmuma Stellantis Ziemeļamerikā darbība ir nonākusi grūtībās un izpelnījusies kritiku no patērētāju un strādnieku puses, kuri apgalvo, ka uzņēmums nav darījis pietiekami daudz, lai veicinātu pieprasījumu.

UAW galvenie strīdus punkti ir saistīti ar kavēšanos saistībā ar plānoto vairāku miljardu dolāru ieguldījumu jaunā akumulatoru rūpnīcā un rūpnīcā Belviderā, Ilinoisas štatā, un iespējamiem Stellantis plāniem pārcelt Dodge Durango SUV ražošanu ārpus ASV.

Šī mēneša sākumā UAW paziņoja, ka vairākas tās arodbiedrības vietējās nodaļas gatavo pamatu streikiem.

Tikmēr Stellatis vadītājs Tavaress ir paziņojis, ka viņš koncentrējas uz Stellantis darbības uzlabošanu ASV, un ir paudis gatavību slēgt zīmolus visā pasaulē, ja tie nedos peļņu.

 

Leave a Comment