Notīriet putekļus ne tikai no plauktiem: kā noslaucīt istabas augu lapas

Putekļu slaucīšana  ir nepieciešama ne tikai telpai, bet arī lietām – un, pats galvenais, augiem.

Nodrošināšana, ka istabas augi ir tīri un bez putekļiem, ietekmē to, cik labi tie aug. Putekļu notīrīšana var palīdzēt uzlabot zaļo favorītu vispārējo labsajūtu un apturēt kaitēkļu, piemēram, tārpu un ērču, attīstību.

Kaitēkļi var paslēpties putekļos vai neļaut jums tos pamanīt, līdz tie izplatās pa visu augu. Turklāt putekļu slānis, kas sakrājas uz lapas virsmas, darbojas kā filtrs, samazinot lapām pieejamās gaismas daudzumu.

Ir vairāki veidi, kā notīrīt putekļus no augu lapām. Atkarībā no sugas daži veidi būs efektīvāki par citiem.

Noslaukiet ar putekļu slotiņu

Ja jums ir darīšana ar plānu putekļu kārtiņu, varat izmantot speciālu birstīti uz turētāja, lai noņemtu uz lapas sakrājušos netīrumus. Lai noņemtu netīrumus, maigi pārvelciet to pāri lapām. Ja izmantosiet pārāk lielu spiedienu un spēku, varat sagriezt vai salauzt lapas.

Izmantojiet nīma eļļas aerosolu

Lapu spīduma aerosols, kas izgatavots no augu eļļas, ir lielisks veids, kā notīrīt istabas augu lapas. Šī eļļa var iznīcināt daudzus patogēnus un notīrīt putekļus no augiem. Nīma eļļu var uzklāt tieši uz lapām un noslaucīt sausu ar mīkstu drānu.

Noslaukiet ar drānu

Lielākajai daļai istabas augu veidu lapu noslaucīšana ir ļoti vienkārša. Viss, kas nepieciešams, ir mīksta drāniņa. Lai lapas saglabātu spīdīgas un noņemtu uzkrātos putekļus, varat apsmidzināt augu ar ūdeni no smidzinātāja vai noslaucīt to ar mitru drānu.

Mazgāšana zem dušas

Ja augam ir saliktas lapas (vai ja to ir pārāk daudz), putekļu noņemšana var būt laikietilpīga. Efektīva metode ir ietīt podiņu plastmasas maisiņā un aiznest augu uz izlietni vai zem dušas, lai nomazgātu putekļus. Ieteicams izmantot siltu ūdeni vai istabas temperatūrā, jo karsts ūdens var bojāt jutīgās lapas.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Pievērst uzmanību saviem augiem katras laistīšanas vai istabas tīrīšanas laikā – un notīrīt augu lapas, tiklīdz uz tām parādās putekļu kārtiņa.

 

Leave a Comment