Paņemu tomātus un no tiem gatavoju gardu gardumu turpmākai ēšanai

Es to gatavoju pati un vienmēr atstāju dažas burkas ledusskapī ziemai, ir tik patīkami aukstā salnā dienā izņemt burku un baudīt vasarīgus, garšīgus, aromātiskus tomātus! 

Šai receptei noteikti jāņem gaļīgi tomāti, ar nelielu daudzumu sulas un biezu mizu, es ņemu bildē redzamos, vajadzēs 1,5 kg. Tirgū pirktos tomātus vienmēr mērcēju uz stundu bļodā ar ēdamkaroti sodas, pēc tam kārtīgi nomazgāju.

Tālāk tomātus sagriežu garās šķēlēs, katru tomātu sadalot 6 daļās.

Tad ņemu 3-4 ķiploka daiviņas un sagriežu plānās šķēlītēs. Tālāk sasmalcinu visus zaļumus, kas man ir, var izmantot: dilles, pētersīļus, baziliku, regānu, timiānu, oregano, rozmarīnu, ņemu vienu ķekaru. Es to daru savādāk, gan ar zaļumiem, gan bez, tas nav piemērots visiem.

Tad ņemu cepšpannu un pārklāju ar foliju (pergamentu nelietoju) un izklāju tomātu šķēles. Tiem virsū uzkaisu 1 tējk. smalkā sāls un 1-2 ēd.k. l. cukura.

Tad pievienoju ķiplokus.

Un es apkaisa tomātus ar zaļumiem. Tālāk visu pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas, nemaisu un atstāju kā ir. Ja jums nav olīveļļas vai jums tā nepatīk, ņemiet parasto rafinētu saulespuķu eļļu.

Tad lieku cepeškrāsnī uz 6 stundām 100°, lai tomāti novīst.

Lasi vēl: Kā uzglabāt piparus: daži veidi, kā ilgstoši izbaudīt to garšu un arī smaržu

Kad tomāti ir gatavi, es tos atdzesēju un pārlieku sterilizētā burkā. Tomātus iesaiņoju cieši, jo tie būs jāpiepilda ar olīveļļu un jo mazāk vietas burkā, jo mazāk eļļas tiks izmantotas. Man parasti vajag ne vairāk kā 100 ml, lai eļļa pārklātu tomātus.

Protams, daudz kas šajā receptē ir atkarīgs no olīveļļas kvalitātes.

 

Leave a Comment