Kā efektīvi atbrīvoties no pelējuma veļas mašīnā

Lai cik cītīgi mēs netīrītu veļas mašīnu no ārpuses un iekšpuses, agri vai vēlu tajā veidojas nepatīkama smaka, kam seko pelējums.

Pelējums veļas mašīnā ir sava veida sēnīte, ko izraisa pārmērīgs mitrums un nepareiza tīrīšana. Šis “fenomens” ir ļoti bīstams, jo pelējums var radīt alergēnus un kairinātājus, kas kaitīgi ietekmē cilvēkus, kuri nonāk saskarē ar to.

Papildus potenciālajam apdraudējumam fiziskajai labsajūtai, pelējums var arī izraisīt smaku, traipus un mašīnas iekšējo komponentu nolietošanos, kā rezultātā samazinās mašīnas veiktspēja un efektivitāte.

Pelējums veļas mazgāšanas mašīnā parasti veidojas vietās, kur uzkrājas ūdens (piemēram, gumijas blīvē, notekcaurulē un šļūtenē), un mazgāšanas līdzekļa nodalījumā.

Ir vērts atcerēties, ka pelējums nemīl skābu vidi, agresīvus tīrīšanas līdzekļus, sausu virsmu un, protams, augstu temperatūru. Tāpēc, ievērojot vienkāršus noteikumus un tīrīšanas metodes, var novērst kaitīgo baktēriju un sēnīšu veidošanos.

Citronskābe

Tev būs nepieciešamas aptuveni 100-150 grami (apmēram 7-10 ēdamkarotes) citronskābes pulvera vienai tīrīšanas reizei. Ielej citronskābes pulveri tieši veļas mašīnas tvertnē. Vari to arī pievienot veļas mazgāšanas līdzekļu dozatorā, bet parasti to liek tieši tvertnē.

Ieslēdz veļas mašīnu uz maksimāli karsta mazgāšanas cikla (90–95°C) un izvēlies garāko iespējamo programmu. Karstais ūdens kopā ar citronskābi palīdzēs izšķīdināt kaļķakmens un ziepju nosēdumus, kā arī noņemt pelējumu.

Soda

Sodu var izmantot arī veļas mašīnas tīrīšanai, jo tā ir dabīgs tīrīšanas līdzeklis, kas lieliski noņem netīrumus, taukus un citus nosēdumus veļas mašīnā. Cepamā soda palīdz arī novērst nepatīkamas smakas un mazināt pelējuma traipus. Lai izmantotu cepamo sodu veļas mašīnas tīrīšanai, vienkārši ielejiet vienu vai divas tasītes tukšā cilindrā un palaidiet mazgāšanas ciklu.

Lasi vēl: 5 triki, kā izmantot silikagēlu saimniecībā: izglābs ūdenī iekritušu telefonu un pasargās fotogrāfijas no izbalēšanas

Tīrīšana ar etiķi un sodu

Pievieno etiķi un sodu vienlaikus. Ielej 1-2 glāzes (aptuveni 250-500 ml) baltā etiķa tieši veļas mašīnas tvertnē. Pievieno 1/4 glāzes (apmēram 60 g) cepamās sodas pulvera veļas mazgāšanas līdzekļu dozatorā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Palaid karstā ūdens ciklu: Ieslēdz veļas mašīnu uz maksimāli karsta un ilgāka cikla (bez drēbēm), lai etiķis un soda iztīrītu iekšējās daļas un iznīcinātu pelējumu.

 

 

Leave a Comment