5 triki, kā izmantot silikagēlu saimniecībā: izglābs ūdenī iekritušu telefonu un pasargās fotogrāfijas no izbalēšanas

Silikagēls nav tikai mazi nesaprotami maisiņi apavu kastēs. Tas ir materiāls, kam piemīt gandrīz unikālas spējas un kas var palīdzēt daudzos sarežģītos gadījumos.

Kad telefons iekrita ūdenī

Nejauši esat ielaidis tālruni ūdenī? Nesteidziet to žāvēt rīsos, jo silikagēls palīdzēs ātrāk atjaunot gadžetu: caurspīdīgās bumbiņas daudz efektīvāk absorbēs lieko mitrumu.

Vispirms ierīce ir pilnībā jāizjauc, jāizņem akumulators un SIM karte. Pēc tam visas detaļas jāievieto traukā, kas piepildīts ar silikagēla granulām. Atgūšanai būs nepieciešamas aptuveni astoņas stundas, taču jārīkojas ātri, lai mitrums neiekļūtu dziļi iekšpusē.

Kad stikls ir aizsvīdis

Silikagēls ir īsts ieguvums autovadītājiem. Ja kondensāts uz automašīnas vējstikla traucē vērot ceļu, paņemiet dažus maisiņus granulu un novietojiet tos uz paneļa.

Stikls pārstās aizsvīst, nodrošinot labāku redzamību. Maisiņus var novietot arī starp rāmjiem vai uz palodzes pie dubultstikla logiem, lai novērstu kondensāta veidošanos. Absorbējot ūdens tvaikus no apkārtējās vides, stikls ilgāk saglabājas tīrs.

Kad fotogrāfijas izbalē

Ja jūsu fotoalbumā ir polaroid fotogrāfijas, kas glabā daudz patīkamu atmiņu, jūs noteikti vēlaties, lai tās būtu spilgtas un tīras vēl daudzus gadus. Lai novērstu fotogrāfiju izbalēšanu, mēģiniet tās uzglabāt kartona kastē ar cieši aizvērtu vāku, kuras iekšpusē ievietojiet silikagēla paciņas.

Svarīgi, lai maisiņi būtu izgatavoti no papīra vai auduma, kas ir vieglāk elpojoši. Šī metode ir piemērota arī jebkuru papīra materiālu uzglabāšanai.

Lasi vēl: Gatavošanās ziemai: ķirbju ievārījuma recepte

Kad sudrabs un zelts bojājas

Sudraba un zelta juvelierizstrādājumi nezaudēs savu spīdumu, ja tos uzglabāsiet blakus silikagēlam. Šīs granulas efektīvi absorbē mitrumu, novēršot metālu oksidēšanos. Tas ļaus jūsu rotaslietām saglabāt spīdumu daudz ilgāk, un jums tās būs jātīra retāk.

Uzglabājiet sēklas

Kopā ar silikagēlu var uzglabāt ne tikai dekorācijas vai pārtikas produktus, bet arī to augu sēklas, kurus plānojat stādīt nākamajā sezonā.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Izmantojiet hermētisku trauku, stikla burku vai rāvējslēdzēja aizdares maisiņu, ievietojiet tajā sēklas un pēc tam vienu maisiņu ar silikagēlu. Līdz stādīšanai uzglabājiet to visu vēsā, sausā vietā.

 

 

Leave a Comment