Es bieži pērku kāpostus. Parādu, kādas gardas kotletes no tā gatavoju. Un jums nav vajadzīga gaļa

Šodien manā ēdienkartē ir dārzeņu kotletes. Šādas kotletes ar savu garšu spēj pārsteigt pat visprasīgākos un izsmalcinātākos ēdājus. Tos var pagatavot no dažādiem dārzeņiem, bet kāposti, burkāni un sīpoli ir klasisks un, iespējams, populārākais variants.

Kāposti kotletēs piešķir tiem sulīgumu un vieglumu, burkāni – saldenu noti, bet sīpoli – aromātu un pikantu. Dārzeņu kotletes var pagatavot uz pannas, cepeškrāsnī vai vispār uz grila, ēdiens ir ļoti garšīgs un daudzpusīgs.

KĀ GATAVOT:

Nomizoju un nomazgāju dārzeņus. Kāpostiem noņemu augšējās cietās lapas un sasmalcinu pēc iespējas plānāk. Sagrieztos kāpostus liek pannā ar verdošu sālītu ūdeni un vāra 8-10 minūtes.

Tad ieliku caurdurī, lai tiktu vaļā no ūdens. Burkānus izberu caur rupjo rīvi, sīpolu sasmalcinu mazos kubiņos. Sīpolu liek uz pannas, kas iepriekš uzkarsēta ar nelielu daudzumu augu eļļas, un, maisot, apcep uz vidējas uguns, līdz tas kļūst caurspīdīgs.

Tālāk uz pannas ar sīpoliem liek burkānus un visu kopā apcep, līdz burkāni mīksti. Burtiski minūti pirms tas ir gatavs, es pievienoju ķiplokus caur ķiploku spiedi uz pannas.

Bļodā salieku kāpostus, apceptos sīpolus un burkānus, pievienoju mannu, vistas olu, sāli un maltus melnos piparus.

Visu kārtīgi samaisu un nolieku malā uz 20-25 minūtēm, lai manna uzbriest.

Tagad ar ūdenī iemērktām rokām no maltiem dārzeņiem veidoju kotletes. Lieku tos ar augu eļļu uzkarsētā pannā un apcepu pārklājus no abām pusēm 6-7 minūtes uz vidējas uguns.

Dārzeņu kotletes ir gatavas, sanāca garšīgas, sulīgas, ar kraukšķīgu garoziņu un maigu interjeru.

Tos vislabāk pasniegt karstus, svaigus un garšīgus. Es pasniedzu tos ar skābo krējumu. Izmēģiniet, gatavojiet, ieprieciniet sevi, savu ģimeni un draugus!

Sastāvdaļas:

1. Kāposti – 500 g.

2. Burkāni – 1 gab.

3. Sīpoli – 1 gab.

4. Ķiploki – 2 daiviņas

5. Manna – 3 ēdamkarotes

6. Vistas ola – 1 gab.

7. Sāls – 1/2 tējk

Lasi vēl: Kā pareizi laistīt avenes un citu ogu krūmus pēc ražas novākšanas: ne visi dārzkopji to zina

8. Malti melnie pipari – 1/4 tējk

9. Augu eļļa – 60 ml.

 

Leave a Comment