Tikai daži cilvēki gatavo tomātus šādā veidā, bet es nevaru beigt, jo tie ir tik garšīgi! Labākie ēdieni tomātu sezonā

Visi ēdieni ir ļoti vienkārši pagatavojami, bet rezultāti ir vienkārši brīnišķīgi. Es jums parādīšu dažādus tomātu ēdienus, un tiem ir dažādas garšas.

Viens ēdiens būs gatavs 10 minūtēs, otrs pēc 2 stundām, savukārt citiem būs vajadzīgs laiks, lai tomāti uzbrūvētu. Tomātus papildinu ar vienkāršiem produktiem.

1. Uzkodas tomātus 2 stundu laikā. Gatavoju tos visu gadu, vasarā no pašu gatavotiem tomātiem, bet nesezonā no veikalā pirktajiem. Ēdienu gatavošanai ņemam vidēja vai maza izmēra tomātus (es izmantoju 500 g ķiršu tomātus). Pagrieziet tomātus ar kātiņu pusi uz leju. Virspusē izdarām dziļus krustveida iegriezumus (līdz galam negriezt). Liek bļodā. Ja ņemam vidēja lieluma tomātus, tad tos vienkārši pārgriežam uz pusēm.

Pievienojiet caur presi izlaistu ķiploku (5 krustnagliņas), sasmalcinātu čili piparu (½ pāksts, mans nav ļoti karsts), sāli (1 tējk), cukuru (1 tējk) un augu eļļu (1 ēdamkarote).

Ielejiet etiķi (1,5 tējk, 9%) un pievienojiet sasmalcinātus garšaugus (es izmantoju pētersīļus un cilantro). Jūs varat ņemt jebkurus zaļumus, kas jums patīk.

Visu kārtīgi samaisa, pārklāj ar plēvi un atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām (var atstāt uz nakti). Gatavos uzkodu tomātus pasniedziet uz galda un izbaudiet garšu. Tie ir sulīgi, mēreni pikanti, tiem ir brīnišķīgs aromāts un garša.

2. Spēcīgi sālīti tomāti. Burkā (tilpums 2 litri) ielieciet diļļu un pētersīļu zariņus (3 gab.), sasmalcinātu ķiploku (3 daiviņas) un piparu graudus (½ tējk.).

Cieši ievietojiet tomātus (1,1 kg) burkā. Ir piemēroti jebkuri mājās gatavoti (sezonā) vai veikalā nopērkami tomāti. Man ir veikalā nopērkami plūmju tomāti ar biezu mizu.

Virsū pievienojiet vēl diļļu un pētersīļu zariņus (3 gab.), sasmalcinātu ķiploku (3 daiviņas) un piparu graudus (½ tējk.). Vasarā var pievienot jāņogu lapas, diļļu lietussargus utt.

Izšķīdiniet sāli siltā ūdenī (1,5 litri) (1,5 ēd.k. kaudzēs) un ieberiet tomātus (proporcija: 1 kaudzīta ēdamkarote sāls uz 1 litru ūdens). Virsū uzber sinepju sēklas (1 tējk.). Tomātu burciņu aizveram ar vāku, uzliekam uz šķīvja (var iztecēt sālījums) un atstājam uz galda 4 dienas, ja virtuve ir vēsa, un 3 dienas, ja virtuve ir karsta. Tad liekam ledusskapī.

Man tie bija manā virtuvē 4 dienas un ledusskapī 2 dienas. Mēs sākam tos ēst 6 dienas, bet jo ilgāk viņi sēž, jo enerģiskāki tie kļūst. Mēs tos atveram, sālījums kļūst duļķains, uz tomātiem parādās plaisas, un āda kļūst maiga.

Gatavos sālītos tomātus liek uz šķīvja un izbaudi garšu. Tie izrādās mēreni sāļi, enerģiski, aromātiski un ļoti garšīgi.

3. Tomāti piparu marinādē. Miksera traukā liek rupji sagrieztas ķiploka daiviņas (1 galva), rupji sakapātus saldos piparus (4 gab., 250 g), sāli (1 ēd.k.) un cukuru (2 ēd.k.).

Sasmalcina līdz gludai un lej bļodā. Pievienojiet ābolu sidra etiķi (4 ēdamkarotes), augu eļļu (4 ēdamkarotes), smalki sagrieztu cilantro (1/2 ķekaru) un pētersīļus (1/2 ķekars). Kārtīgi samaisa. Marinādes garša un aromāts ir nesalīdzināmi.

Tomātus (1 kg) sagriež vairākās daļās (man ir 4 daļas) un sagriež ne pārāk plānās šķēlēs. Daļu no tā liek uz bļodas dibena un pārlej ar marinādi (2-3 ēd.k.).

Lasi vēl: Tornado nespēj šķērsot upi, apiet kalnu un ienākt lielpilsētā: trīs lielākie mīti, kas nosaukti vārdā

Turpinām visu kārtot kārtās. Bļodu ar tomātiem pārklāj ar vāku vai pārtikas plēvi, liek ledusskapī un atstāj uz vismaz 5 stundām.

Pārliek marinētos tomātus uz šķīvja un izbaudi garšu. Ķiploki, pētersīļi un cilantro padara to ļoti aromātisku. Piparu marināde piešķir brīnišķīgu garšu. Šī ir ļoti sulīga un garšīga uzkoda.

 

Leave a Comment