Ļoti gards kartupeļu ēdiens, kam pretoties nespēj neviens. “Noraujas” pat tie, kas parasti tupenīšus uzturā nelieto

Šo viegli pagatavojamo kartupeļu ēdienu var pasniegt vienu pašu vai izmantot kā piedevu gaļas maltītēm. Tici man, tupenīši izdodas tik garšīgi, ka to kārdinājumam nespēj turēties pretī neviens.

Kad pirmo reizi pagatavoju šo ēdienu, visi mani mājinieki bija sajūsmā. Lai gan es pati parasti cenšos neēst kartupeļus to salīdzinoši augstā kaloriju satura dēļ, toreiz nespēju pretoties un apēdu teju vai dubultporciju.

Pastāstīšu arī tev, kā pagatavot šo kulinārijas šedevru

Vispirms novāri kartupeļus sālsūdenī. Jaunos kartupelīšus nevajag mizot, bet vecos labāk nomizot un vārīt, līdz tie ir pilnībā gatavi. Pirms vārīšanas mazus kartupeļus sagriez uz pusēm, bet lielus – četrās daļās.

Kamēr kartupeļi vārās, sagatavo cepešpannu, izklājot to ar cepampapīru. Ja izmanto silikonizētu pergamentu, tas nav jāieeļļo.
Cieto vai puscieto sieru smalki sarīvē un plānā kārtā vienmērīgi izklāj uz pergamenta.

Atsevišķā bļodiņā izkausējam sviestu, pievienojam kaltētus ķiplokus un šķipsniņu sāls.

Kad kartupeļi izvārījušies, liec tos uz siera ar griezto pusi uz leju, virsiņas apsmērē ar kausētu sviestu un ievieto līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.

Lasi vēl: Dvīņi atrisinās daudz jautājumus, bet Svari aizņemti ar ģimenes lietām; Dienas prognoze 8. jūlijam visām zīmēm

Kad kartupeļi apbrūnē, izņem tos no cepeškrāsns, ļauj atdzist un noņem no pergamenta.

Šis ēdiens ir tik satriecoši garšīgs, ka vienkārši nav iespējams apstāties! Roka pati sniedzas pēc nākamā gabalņa. Siers veido kraukšķīgu garoziņu, bet sviests un ķiploki piešķir kartupeļiem unikālu aromātu.

Iesaku pagatavot šo ēdienu, esmu pārliecināta – tev ies pie dūšas! Ja tev noderēja recepte, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos. Būsim pateicīgi arī par taviem komentāriem.

Tagad parunāsim par dažām kartupeļi receptēm, kuras ir neticami garšīgas..

Kartupeļi bekonā 

Gatavojot šo ēdienu, galvenais ir nepārcept kartupeļus, lai miza neplaisā. 2 porciju pagatavošana prasīs 40 minūtes.

Produkti:

6 mazi kartupeļi

6 bekona šķēles

sāls, pipari – pēc garšas

Gatavošanas metode:

Kartupeļus nemizo, bet kārtīgi nomazgā un vāra, līdz tie mīksti. Aptiniet katru bumbuli speķa gabaliņā un nostipriniet ar iesmu.
Apcep kartupeļus un bekonu augu eļļā līdz zeltaini brūnai. Pasniedz ar zaļajiem sīpoliem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment