Jūs noteikti vēl neesat šādi vārījis rīsus. Oriģināla recepte ar slepenu sastāvdaļu (ideāli piemērota bērniem)

Esot astotajā grūtniecības mēnesī, mans vīrs un es ieturējām svētku vakariņas restorānā par godu satikšanās datumam. Tajā pašā restorānā, citā telpā, notika bērnu dzimšanas dienas svinības.

Mūsu galds bija novietots tā, lai galdi būtu ļoti labi redzami. Pēc tam es pamanīju šķīvju gaišo saturu. Ēdiens tajos izskatījās ļoti līdzīgs rīsiem, bet nez kāpēc bija oranžā krāsā. Man arī likās dīvaini, ka bērni ar prieku apēda šo ēdienu.

Ja tie būtu bijuši parastie rīsi, diez vai bērni to visu būtu ēduši.

Ar šādām domām pavadīju pusdienas, un, izejot no restorāna, nolēmu ieskatīties bērnu zonā, aizbildinoties, lai uzzinātu viņu darba laiku un ēdienkarti, it kā uz bērna dzimšanas dienu.

Ēdienkartē ieraudzīju šī rīsu ēdiena nosaukumu, kuram, kā vēlāk noskaidroju, bija īpaša nozīme. Pēc tam ilgi meklēju līdzīgu recepti un atradu pasaules tautu pavārgrāmatas sadaļā “Karību virtuve”.

Šo rīsu pagatavošanā ir vairākas variācijas: tiem var pievienot bārbeles ogas, citrona vai apelsīna miziņu, svaigu vai maltu sausu ingveru, kanēļa standziņas vai pulveri un citas sastāvdaļas.

Kāpēc tvaicēt rīsus?

Graudaugu, tostarp rīsu, tvaicēšanai pirms vārīšanas ir vairākas galvenās priekšrocības:

· tvaicēti graudaugi neprasa stāvēšanu pie plīts, nepārtrauktu maisīšanu, tie nekad neaizbēgs un nepiedeg;

· tvaicējot rīsos paliek vairāk vērtīgu vielu, kuras tiek iznīcinātas ilgstošas ​​termiskās apstrādes laikā

· tvaicēti rīsi labāk saglabā savu formu un struktūru, kas ir īpaši svarīgi tiem, kuri neprot tos pagatavot, lai graudi paliktu drupani.

Šī rīsu pagatavošanas metode bez vārīšanas ir piemērota tiem, kas vēlas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Varat to ēst kā neatkarīgu ēdienu, kā arī izmantot dažādu uzkodu, salātu, smūtiju gatavošanai uz proteīna produktiem, jogurtu vai garšaugiem un dārzeņiem.

Šīs rīsu gatavošanas metodes trūkums ir laiks – tas aizņem no 40 minūtēm līdz 1,5 stundām, lai labi tvaicētu. Bet atkal, jums nav pastāvīgi jāstāv pie pannas. Un gatavošanas laiku var vienkārši aprēķināt iepriekš.

 

Lasi vēl: 2024. gada 5. augustā sākas jauna nodaļa 3 zvaigžņu zīmēm; gaidāmi smagi pavērsieni

Šajā receptē es izmantošu kanēļa standziņas, sauso ingveru un kurkumu un vēl vienu sastāvdaļu, par kuru pastāstīšu vēlāk. Vispirms uzkarsēju ar olīveļļu ieziestu nepiedegošo pannu un ieberu tajā 200 gramus rīsu.

Labāk ir izmantot garengraudu rīsus, bet, ja jums tāda nav, varat izmantot jebkurus. Rīsus apcep karstā pannā divas vai trīs minūtes, maisot ar koka vai silikona lāpstiņu.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment