Gardīgākā gurķu salātu recepte ziemai: gatavot sāku jau tagad, ziemā šīs burciņas beidzas pirmās

Es jau daudzus gadus gatavoju gurķus pēc šīs receptes, gurķi izrādās ļoti garšīgi un kraukšķīgi, un burkas labi saglabājas istabas temperatūrā Gatavojam!

Produktu saraksts ir īss.  Mani gurķi tikko noplūkti no dārza, tad vēlams tos uz 2 stundām mērcēt aukstā ūdenī.

Vispirms mums ir jāsasmalcina gurķi. 1,5 kg gurķus sagriež pusapļos vai apļos, gurķus sagriež kā parasti, sagriež salātos. Šai receptei ir piemēroti arī lieli, pārauguši gurķi.

Sasmalcinātos gurķus pārliek dziļā traukā. Nomizojam 2 ķiploku galviņas un izspiežam caur presi, bet var arī ar nazi sasmalcināt mazos gabaliņos.

Pievieno sāli, cukuru, maltus melnos piparus. Ēdamkaroti sausu sinepju un ielej nelielu ēdamkaroti etiķa esences 70%. Visu kārtīgi samaisa un atstāj marinēties istabas temperatūrā 2-3 stundas.

Pēc 3 stundām noņemiet pārtikas plēvi. Samaisiet, gurķi jau ir izlaiduši daudz sulas. Un ielieciet to baseinā, kur mēs vārīsim gurķus.

Liek uz uguns un vāra. Tiklīdz tas uzvārās, samaziniet uguni un vāriet gurķus 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, gurķiem vajadzētu mainīt krāsu uz olīvu.

Izslēdziet uguni un ievietojiet gurķus tīrās, sterilizētās burkās. Gurķus liekam ļoti cieši, nedrīkst palikt tukšumi, pa virsu pievieno sulu, ko gurķi izdalījuši.

Lasi vēl: Labākā maltā gaļa garšīgām un sulīgām kotletēm: 3 triki un ciemiņi prasīs tavu kotlešu recepti

Aizveriet ar vākiem. Apgrieziet burkas uz to vākiem. Un nolieciet to zem segas, līdz tas ir pilnībā atdzisis.

Gurķi izrādās ļoti kraukšķīgi un ļoti garšīgi. Šīs burkas labi uzglabājas istabas temperatūrā. No šī gurķu skaita man sanāca divas septiņsimt gramu burciņas. Šie gurķi tiek apēsti uzreiz, tāpēc aizveriet vairākas burkas uzreiz!

Labu apetīti! Man šīs burciņas ziemā pazūd pirmās.

 

Leave a Comment