Labākā maltā gaļa garšīgām un sulīgām kotletēm: 3 triki un ciemiņi prasīs tavu kotlešu recepti

Bet ja nopietni – netipiski triki neticami garšīgām kotletēm.  Un tās nav “slepenas” sastāvdaļas, un noslēpumainas “piedevas” – tikai pavāriem un gudrām mājsaimniecēm zināmas kulinārijas metodes.

Es dalos ar vienkāršajām kotlešu gatavošanas smalkumiem: ir vērts cept gardas un sulīgas kotletes.

Triks #1. Gaļu nevajag pārāk daudz sasmalcināt: vislabākā kotlešu maltā gaļa ir rupji samalta. Vai vidēji. Mazās – kotletēm.

Pārāk sasmalcināt – nevajag. Nevajag divas vai vairāk reizes likt cauri gaļas mašīnai, pārāk cītīgi strādāt ar virtuves kombainu un jo īpaši nedrīkst blenderēt. Tas neder maltajai gaļai kotletēs.

Pavāri iesaka kotletēm pagatavot rupji maltu malto gaļu: tā iegūsim sulīgas un gaisīgas kotletes. Smalka malšana ir piemērota frikadelēm, piemēram, zupām- un citiem produktiem, kuriem jābūt salīdzinoši blīviem.

Turklāt, smalki sasmalcinot, izdalās daudz sulas un maltā gaļa kļūst ūdeņaināka. Un būs tuvāk vecmodīgajām sasmalcinātajām kotletēm 🙂

Triks #2. Maltā gaļa pēc mīcīšanas jāatdzesē.

Vismaz uz stundu, pusstundu.

Un, ja maltās gaļās ir vairāk, tad tam noteikti jābūt ar ceptiem sīpoliem: neapstrādāti sīpoli, atdzesēti, var mainīt garšu nepieredzētā virzienā.

Tieši tā: mīciet malto gaļu un ievietojiet ledusskapī uz stundu vai divām. Vai arī saldētavā – piemēram, uz laiku ne ilgāku par pusstundu. Lai pareizi atdzesētu, nedaudz sasaldē – bet nesasaldē.

Triks #3. Maltā gaļa nav domāta mīcīšanai

Mana vīramāte pat ar karoti mīcīja malto gaļu. Tas, protams, ir par daudz – bet kotletes viņai ir ārkārtīgi gaisīgas.

Šī ir jaunībā lasītu literāro darbu atbalss, kāda spekulācijas un baumas. Nedrīkst mīcīt par daudz. Nedrīkst.

Gluži pretēji, tas nenāk par labu kotletēm: tās kļūs pilnīgi plakanas, drīzāk sausas un nebūs gaisīgas. Un – zaudēs savu sulīgumu. Un pats galvenais – nebūs gaļas aromāts.

Lasi vēl: Uzzini, kāpēc mana vecmāmiņa iesaka mazgāt grīdu ar sāli

Pietiek izmīcīt malto gaļu, lai produkti nesadalītos. Man vadlīnija ir, lai maltās gaļas gabals savāktu visu no bļodas malām. Tas nozīmē, ka kotletes saglabās savu formu.

 

Leave a Comment