Tomātu mērci var pagatavot vienkāršāk – un garšīgāk: 3 visbiežāk pieļautās kļūdas, kuras ”atņem” tomātu garšu

Jā, tomātu mērce ir laba lieta, taču tā ir apgrūtinoša. Un dažreiz es domāju: kāpēc tas ir vajadzīgs? Ir daudz vieglāk nopirkt otru burku, nekā stundām ilgi vārīt tomātu sulu. Tvaiks, nebeidzama maisīšana ar nebeidzamu vārīšanu – un gala rezultāts ir nekas, tikai dažas burciņas.

Bet jums nav nepieciešams gatavot šādā veidā: to patiešām ir vieglāk iegādāties. Jūs varat pagatavot mērci bez stundām ilgas vārīšanas, bez plīts apgrūtinājumiem: ātri, vienkārši un ar prieku.

Un tas būs biezāks, ar bagātīgāku tomātu garšu. Nepārcepts, bet koši tomātu krāsa, garšīgi un skaisti.

Kļūda #1. Jums nav uzreiz jāsasmalcina tomāti

Lai mērce būtu biezāka, tās var vārīt veselas. Bet ir arī citi varianti.

Ja mēs gatavojam sulu no tomātiem, mums nav citas izvēles: vienkārši uzvāra. Lai gan ir izeja. Bet jūs varat padarīt uzdevumu daudz vieglāku, izvēloties citu maršrutu 🙂

Varat rupji sasmalcināt tomātus un vāra 5 minūtes. Pēc tam izberzē caur sietu.

Nē, tas nav retrogrādu ceļš 🙂 Vienkārši izmantojot sulu spiedi vai citādi sasmalcinot tomātus, iegūtā tomātu masa ir šķidrāka. Un, noslaukot tomātus, iegūstam biezāku, viendabīgāku biezeni. Kuru ir vieglāk vārīt.

Vai šķidruma tilpums abos gadījumos ir vienāds? Tas pats, bet ne gluži. Izmantojot sulu spiedi utt., mēs iegūstam sulu. Šķidrums. Un atliek tikai vārīties un sūdzēties par tvaiku un maisīšanas nepieciešamību

Un biezenī masu var uzvārīt un atstāt uz pusstundu, stundu. Un – noteciniet “atlobīto” dzidru šķidrumu. Jums tas nav jāizlej, bet izmantojiet to vietā, kur izmantojat tomātus.

Savulaik komentāros deva padomu tomātus konservēt marinādē ar šo šķidrumu 🙂

Lasi vēl: Beidzot cīņa ar nezālēm dārzā ir beigusies. 4 metodes, un nezāļu vairs nav, un tas pateicoties kaimiņu padomam

Vēl viena metode ir uzkarsēt tomātu līdz vārīšanās temperatūrai, neizslēdzot uguni, un pannas vai baseina centrā novietojiet sietu ar mazām šūnām.

Tajā sakrāsies šķidrums, ko varēs izsūknēt. To var izdarīt ar tomātu biezeni un tomātu sulu. Bet ar sulu ir grūtāk: galu galā mēs pārāk daudz sasmalcinām tomātus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment