Kāpēc saldētas dilles ir bez garšas un aromāta? 3 padomi, kā sasaldēt dilles ziemai – tās būs tikpat labas kā svaigas dilles

”Man nepatīk saldētas dilles. Tās negaršo tāpat, un tās ne smaržo kā svaigi zaļumi”, teica mana vecmāmiņa, kad bija atbraukusi pie mums ciemos.

Vairāk darba, un saldētava būs piesūcināta ar šo smaržu. Es labāk ziemā to pirktu veikalā. Tomēr, kad esi pensijā, bieži vien ar to nepietiek…..

Es biju ļoti pārsteigts:

– Es jau gadiem ilgi esmu sasaldējusi dilles. Tās saglabā savu garšu un aromāts ir diezgan patīkams. Varbūt kaut kas nav kārtībā ar saldētavu? Vai slikti sasalst?

– Es nesūdzos.

Vecmāmiņas ledusskapis ir patiešām moderns. Bet kāpēc viņa nesagatavo garšaugus ziemai? Es nolēmu mainīt viņas domas:

– Ļaujiet man dot jums saldētas dilles. Tu atnāksi mājās, pagatavosi vakariņas un pamēģināsi. Un tad tu man varēsi pateikt, vai tev garšo vai nē.

– Ko tur testēt? Es jau esmu to izmēģinājusi, – pasmaidīja vecmāmiņa. Bet es uzstājīgi piekodināju un atnesu maisiņu saldētu diļļu, kā solīju.

Pēc nedēļas vecmāmiņa atkal atbrauca mūs apciemot, atgriežoties no vasarnīcas. Un viņa bija pirmā, kas runāja par dillēm.

– Paskaties, es atnesu svaigas dilles no vasarnīcas, lai aizvietotu tavas saldētās dilles. Sadalīsim tās. Es savu pusi sasaldēšu, ziemā pievienošu zupām. Bet atklājiet man noslēpumu, kā jūs to sasaldējat? Lai cik reizes es censtos, man tas nesanāk.

Lasi vēl: Sagatavojiet savu maku: ir atklātas jūlija dienas, kurās šīs zvaigžņu zīmes visvairāk nopelnīs naudu

Es pateicos vecmāmiņai par dillēm un, protams, pastāstīju viņai par pareizas sasaldēšanas noslēpumiem. Šodien es ar tiem dalīšos ar jums.

Pirmais padoms. Pirms sasaldēšanas nemazgājiet zaļumus Dilles, tāpat kā citi zaļumi, lieliski uzsūc mitrumu – gluži kā sūklis.

Ja mēs sasaldēsim slapjus dilles zariņus, tie pārklāsies ar salu, apledos, zaudēs garšu un smaržu. Dažas saimnieces šo metodi uzskata par nepareizu. Bet neuztraucieties 🙂

Kā mēs mazgājam zaļumus? Vienkārši noskalojiet ar ūdeni. Ja uz dilles zariņiem ir bijušas kādas kaitīgas vielas, ūdens tās tik viegli nenovāks. Un, ja zaļumus iemērksiet glāzē ūdens, tie uzsūks vēl vairāk mitruma, un jūs nevarēsiet tos sasaldēt.

Nākošos padomus lasiet tālāk 

Leave a Comment