Jaunas salnas, krusa un tropiskas lietusgāzes: Austrumeiropu nedēļas atlikušajā daļā gaida neparasti laikapstākļi

Austrumeiropu gaida neparasti laikapstākļi nedēļas atlikušajā daļā. Prognozes paredz jaunas krusas vētras un tropiskas lietusgāzes, kas varētu radīt izaicinājumus un pārsteigumus.

Sinoptiķi brīdina par iespējamām stiprām lietusgāzēm un spēcīgām vēja brāzmām, kas varētu izraisīt lokālus plūdus un infrastruktūras bojājumus.

Iedzīvotājiem ieteicams būt piesardzīgiem un sekot līdzi laikapstākļu prognozēm, lai laicīgi sagatavotos iespējamajiem dabas stihiju radītajiem izaicinājumiem.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Šajā nedēļa visā Austrumeiropas reģionā ir notikumiem bagāti laikapstākļi. Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm tuvākajās dienās daudzu reģionu iedzīvotāji saskarsies ar neparastiem laikapstākļiem.

Lietusgāzes un pērkona negaisi gaidāmi Austrumeiropas centrālajos reģionos, kā arī Baltijas jūras piekrastē. Daudzviet nedēļas nogalē gaidāmas vētras. Vietām iespējams arī spēcīgs vējš. 

Tajā pašā laikā nedēļas nogalē teju viss Austrumeiropas reģions cietīs no pārmērīga karstuma. Gaisa temperatūra šeit var paaugstināties līdz +35 grādiem pēc Celsija. Bet līdzās trakajam karstuma, var nākt tropiskas lietusgāzes. Baltijas jūras piekrastē spēcīgas vēja brāzmas var būt līdz 20 metriem sekundē.

 

Tomēr ne visos reģionos būs karstums. Ziemeļu reģionā, gluži pretēji, gaidāma atdzišana – jau nedēļas nogalē temperatūra šeit nepārsniegs +18…+23 grādus pēc Celsija.

Tādējādi gaidāmā nedēļas nogale būs īsts pārbaudījums dažādu Austrumeiropas reģionu iedzīvotājiem, kuriem būs jāpielāgojas krasām laikapstākļu izmaiņām.

Lasi vēl: 4 Zodiaki ar spēcīgāko saikni ar Visumu

Jūnija beigās Latvijā gaidāmi mainīgi laikapstākļi, kas ietekmēs ikdienas plānus un āra aktivitātes. Sinoptiķi prognozē, ka vairākas dienas būs vērojami intensīvi lietus periodi, kas vietām var būt pērkona negaisu pavadīti.

Šādos apstākļos dažviet iespējama arī krusa un spēcīgas vēja brāzmas. Vējš dažos reģionos varētu sasniegt 15-20 metrus sekundē, īpaši spēcīgākajos negaisos.

Laikapstākļu maiņas rezultātā temperatūra dienā var būt +18 līdz +23 grādiem, savukārt naktī tā var nokrist līdz +10 līdz +15 grādiem. Ir ieteicams sekot līdzi jaunākajām prognozēm un būt gataviem ātri mainīgajiem laikapstākļiem.

Bet kādi būs laikapstākļu ziņā Līgo svētki? Par to lasām tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Naktī uz sestdienu laiks būs pārsvarā skaidrs un vēss, gaisa temperatūra nokritīs līdz +6..+11 grādiem, bet dažviet, it īpaši pilsētās, tā būs par dažiem grādiem siltāka.

Sestdienas laikā mākoņu daudzums palielināsies, sākot no dienvidrietumiem, un vietām būs gaidāms lietus.

Stiprākie nokrišņi ir prognozēti sestdienas vakarā un naktī uz svētdienu, kad dažos reģionos nokrišņu daudzums var pārsniegt 20-30 milimetrus. Šajā periodā ieteicams būt uzmanīgiem un plānot āra aktivitātes, ņemot vērā mainīgos laikapstākļus.

Sestdien maksimālā gaisa temperatūra būs no +17 līdz +20 grādiem Kurzemē un no +20 līdz +24 grādiem pārējā valstī. Līgo dienā debesis būs lielākoties apmākušās, un lielākajā daļā teritorijas gaidāms lietus, vietām stiprs. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +12..+16 grādiem, un dienas laikā tā būs no +15 līdz +20 grādiem.

Pašreizējās prognozes liecina, ka Jāņu naktī lietus varētu būt biežāks valsts centrālajā un austrumu daļā, kamēr Kurzemē ir lielākas izredzes uz skaidru nakti bez nokrišņiem. Vietām valstī veidosies migla, un temperatūra būs no +11 līdz +16 grādiem.

Jāņu dienā debesis būs daļēji mākoņainas, ar īslaicīgu lietu iespējamu, īpaši austrumu novados, un iespējamas pērkona lietusgāzes. Gaisa temperatūra pēcpusdienā sasniegs +17..+23 grādus.

Brīvdienās ciklona ietekmē būs lēns līdz mērens vējš, sākotnēji no austrumiem, bet svētku beigās no ziemeļiem. Pēc Jāņiem laikapstākļus noteiks anticiklons, tādēļ gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks ar paaugstinātu gaisa temperatūru.

Lasi vēl: Atstāj ledusskapī glāzi ūdens ar sodu: noslēpums, kas atrisinās uzreiz 2 problēmas

Lai noteiktu, ka gaidāms lietus, var vērot vairākas pazīmes dabā. Palielinās mākoņu daudzums, un tie kļūst tumšāki, īpaši, ja tie ir zemi un biezāki. Palielinās mitruma līmenis, un gaisa temperatūra var pazemināties.

Vējš var mainīt virzienu un pastiprināties. Dzīvnieki, piemēram, putni, kļūst mazāk aktīvi. Spiediena kritums barometrā norāda uz gaidāmo lietu. Tāpat arī skaņas, piemēram, pērkona rūkoņa vai zibens parādīšanās, ir skaidras pazīmes, ka tuvojas lietus.

 

Leave a Comment