Vasara vispār vairs nebūs tāda, kā mēs Cerējām! Sinoptiķi snieguši jaunāko Laika prognozi Jūnijam

Vasara ir kā gaidīta viesmīlīga draudzene, kas ir atnākusi ar vēlamiem sveicieniem un krāsainām solījumu pilnām rokām. Taču šogad tā ienāca klusējot, savos paziņojumos izpausties nedaudz negribīgi un šaubīgi. Sinoptiķi sniedz jaunāko laika prognozi jūnijam, atklājot, ka cerības uz tradicionālu, saules ielejām pildītu vasaru var būt mazliet par agru.

Šis ziņojums ne tikai izraisa pagrūšanos, bet arī iedragā mūsu cerību uz siltu, saulainu laiku, kas atvērs durvis brīvajai dabai un cilvēku garāmgājieniem. Parasti šajā laikā mūsu pilsētas un lauki būtu iegrimuši saules spīdētā skaistumā, bet šogad šķiet, ka pati dabas māte izjūt nepieciešamību pēc pārdomām un pārmaiņām.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Cilvēki visā valstī jau sen ir sagatavojušies vasaras piedzīvojumiem – pludmales plānošana, pikniki parkos, dārza pārvēršana mazo oāzi un ceļojumu plānošana. Tomēr, ar šo jauno prognozi, mums var nākties atcelt vai pārplānot savus vasaras plānus, kas noteikti izraisa vairākas pārdomas un satraukumu.

Bet, pat neraugoties uz šo nenoteiktību, mēs zinām, ka vasara ir vairāk nekā tikai laika apstākļi – tā ir sajūta, kas valda mūsu sirdīs un dvēselēs. Tas ir mirklis, kad mēs izbaudām dzīvi, atpūšamies, atvadāmies no stresa un baudām vienkāršās lietas. Tāpēc, pat ja laiks nav gluži tas, ko mēs cerējām, mēs varam atrast saules starus pat visgrūtākajos brīžos, kad mēs esam kopā ar mīļajiem, kad mēs izbaudām dabas skaistumu un kad mēs rada jaunas atmiņas un piedzīvojumus.

Karstums ies secen!
Meteorologi šoreiz paredzējuši pilnīgi neierastu vasaras laika gaitu. Viņi brīdina par nenovērstamām laikapstākļu pārmaiņām, kas varētu pilnībā izjaukt jūsu ieceres un ietekmēt parastās vasaras izklaidi.

Prognozēs ir paredzētas ievērojamas temperatūras svārstības, īpaši centrālajā Eiropā, un austrumeiropiešiem tiek brīdināts, ka tradicionālie karstuma un sausuma periodi šoreiz var nebūt tik stabili un ilgi.

“Mūsu analīzes rāda, ka vidējā gaisa temperatūra varētu būt par mazliet augstāka par parastu,” skaidro meteorologi. “Gaidāma nepastāvīga laika gaita, ar karstuma periodiem, kuros bieži vien nokrišņi un negaisi pārtrauks saulaino laiku, kā arī momentiem, kad nāks īslaicīgi atdzisumi. Pēc šiem laikapstākļu svārstību periodiem atkal seko siltuma vilnis, un šādas izmaiņas prognozējam visu sezonu garumā.”

Negaidītais pavērsiens:
Meteorologi šoreiz izklāstījuši pilnīgi jaunu skatījumu uz nākamo vasaras periodu. Viņu prognozes pauž izteikti nestandarta pieeju, brīdinot par nenoteiktību laikapstākļos, kas varētu radīt pārmaiņas jūsu plānos un ietekmēt tradicionālās vasaras aktivitātes.

Saskaņā ar prognozēm paredzētas ievērojamas temperatūras fluktuācijas, īpaši centrālajā Eiropā, un austrumeiropiešiem tiek norādīts, ka ilgi un stabilie karstuma un sausuma periodi šoreiz varētu būt ne tikai retums, bet arī īsāki parasti gaidīt.

Kad ģimene vakariņās prasa “kaut ko ļoti garšīgu”, vienmēr gatavoju šo izcilo ēdienu: nepieciešami tikai daži produkti

“Mēs paredzam, ka vidējā gaisa temperatūra būs ap normu vai pat nedaudz paaugstināsies,” skaidro meteorologi. “Laikapstākļi būs nepastāvīgi, ar periodiem, kurā lietusgāzes un negaisi pārtrauks siltuma periodus, kā arī brīžiem, kad nāks atdzišanas periodi. Pēc šīm pārmaiņām siltie laikapstākļi atkal atgriezīsies, un šādas svārstības varēs novērot visu sezonu garumā.”

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment