Vasara vispār vairs nebūs tāda, kā mēs Cerējām! Sinoptiķi snieguši jaunāko Laika prognozi Jūnijam

Kas gaidāms Patiesībā?
Eksperti prognozē, ka 2024. gads varētu atnest vēl lielāku karstumu nekā iepriekšējais rekordkarstais 2023. gads,” viņš dalījās.

Ņemot vērā globālo sasilšanu, ir ticams, ka kopumā šis gads, jo īpaši nākamā vasara, būs vēl siltāks par iepriekšējo. Tomēr ir grūti paredzēt, kā tas precīzi ietekmēs laikapstākļus konkrētajos reģionos,” viņš norādīja.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

“Tas, ko mēs redzam, ir tikai pagaidu siltuma vilnis pavasarī. Drīz temperatūra atgriezīsies pie parastajām klimatiskajām vērtībām, un dažviet pat Austrumeiropā var gaidīt slapjus sniega pilienus un salu,” viņš brīdināja.

Bet kādi ir sinoptiķu prognozes Latvijai? Apskatīsim tos detalizēti, lai saprastu, ko patiesībā sagaida mūs!

Jaunākās prognozes norāda, ka Latvijā sagaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi. Pavasarī temperatūra varēs svārstīties, dažās dienās būs izteikti siltas, bet citās – vēsas, iespējams ar nokrišņiem. Vasaras sākumā šādas svārstības varētu turpināties, un stabilu siltumu var gaidīt tikai pēc vasaras vidus. Latvijas meteorologi uzsvēra, ka, neskatoties uz globālo sasilšanu, reģionālās laika izmaiņas var būt ļoti neparedzamas un mainīgas.

Šodien daudzviet Latvijā jo īpaši šajos reģionos iespējama vētra! Kur būtu jāuzmanās?

Šajā vasarā mēs sagaidām neierastu karstuma vilni, pārsniedzot parastās sezonas normas, ņemot vērā ilgtermiņa novērojumus un prognozes. Prognozēta īpaši izteikta sasilšana jūnija sākumā, kurā temperatūra plānoti pārsniegs normu par 3 grādiem. Līdz pat 15. oktobrim mēs paredzam, ka dienas vidējā temperatūra svārstīsies no +28 līdz +30 grādiem.

Daudzās dienās, it īpaši jūnija otrajā pusē, vidējā josla var sagaidīt pat +35 grādu karstumu. Bet turpmākajos mēnešos gaidāms vēsāks laiks, kurā dominēs atvēsinoši vēji, un jūlijs iesāksies ar lietusgāzēm un vēsu laiku. Tomēr kopumā mēs prognozējam siltumu un komfortu, kas izvērtīsies kā stabilas vasaras raksturības.

Temperatūra var pārsniegt +30 grādu robežu, nodrošinot siltuma sajūtu un nepieredzētu karstumu.

Augusts nesīs savas īpatnības, atšķirībā no iepriekšējiem mēnešiem, ar palielinātu nokrišņu daudzumu un mērenu temperatūras saglabāšanos. Tas nenodrošinās intensīvu karstumu vai sausumu, kā tas bija iepriekš. Gan tālākais laiks mēdz būt neparedzams, tomēr šādi laikapstākļi veidos daudzveidīgu un interesantu vasaras ainavu.

Arī  interesanti: Laikapstākļu speciālisti nāk klajā ar bēdīgu informāciju uz tuvāko laiku visā Latvijas teritorijā!

Leave a Comment