Vasara vispār nebūs tāda kā mēs cerējām: Sinoptiķi snieguši jaunāko prognozi Jūnijam

Meteorologi ir izveidojuši jaunu prognozi par gaidāmo vasaru, un tā sola būt īpaši neparasta. Viņi norāda uz vairākiem laikapstākļu pārsteigumiem, kas varētu izjaukt plānus un ietekmēt jūsu idejas par vasaras aktivitātēm.

Prognozes paredz būtiskas temperatūras svārstības, īpaši centrālajā Eiropā, un iedzīvotājiem Austrumeiropā nevajadzētu sagaidīt ilgstoši stabilus, siltus un sausos laikapstākļus.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Meteorologi norāda, ka “vidējā gaisa temperatūra būs ap normu vai nedaudz virs tās. Laikapstākļi būs nepastāvīgi, ar siltiem periodiem, kurus bieži pārtrauks lietus un negaisi, kā arī atdzišanas periodi. Pēc tam atkal atgriezīsies siltāki laikapstākļi, un šīs svārstības turpināsies visu sezonu.”

Centrāleiropai gaidāma laikapstākļu mainība, kas būs grūti prognozējama. Laikapstākļi bieži un būtiski mainīsies,” viņš piebilda.

Šīs prognozes liek būt gataviem dažādiem laikapstākļu scenārijiem un pielāgot savus plānus mainīgajiem apstākļiem. Tas arī uzsver klimata pārmaiņu ietekmi, kas izraisa arvien lielāku laikapstākļu nepastāvību un neprognozējamību mūsu ikdienā.

Diskutējot par gaidāmo karsto vasaru, Leuss uzsver, ka šīs sarunas būtībā skar globālās klimata pārmaiņas.

Vai Austrumeiropu gaida “karstākā vasara vēsturē”? Ko saka meteorologi?

Ņemot vērā globālās sasilšanas tendenci, ir iespējams, ka šis gads kopumā, īpaši nākamā vasara, būs siltāki nekā iepriekšējais gads. Tomēr precīzu ietekmi uz laikapstākļiem konkrētā reģionā ir grūti prognozēt,” viņš skaidroja.

Leus arī norādīja, ka nevajadzētu cerēt uz ilgstošu siltumu aprīļa sākumā Austrumeiropā.

“Šis ir tikai īslaicīgs pavasara vidus siltuma vilnis. Tuvākajās dienās temperatūra atgriezīsies pie klimatiskās normas, un dažviet Austrumeiropā joprojām iespējams slapjš sniegs un sals,” viņš brīdināja.

Viņš vēl bija tik jauns! Negaidīti mūžībā devusies ļoti labi zināma personība!

Bet kādas ir prognozes Latvijai? Pievērsīsimies tam.

Latvijas sinoptiķi paredz, ka turpmākie mēneši būs ar mainīgiem laikapstākļiem. Pavasarī gaidāmas nepastāvīgas temperatūras, ar siltākām dienām, kuras nomainīs vēsākas un lietainas dienas. Šis svārstīgais raksturs, iespējams, turpināsies arī vasaras sākumā, kad temperatūra varētu būt neprognozējama. Stabilāks siltums varētu iestāties tikai vasaras vidū. Meteorologi uzsver, ka, lai gan globālā sasilšana ir plaši izplatīta, reģionālās laikapstākļu izmaiņas joprojām var būt ļoti svārstīgas un sarežģīti prognozējamas.

Papildus tam, eksperti brīdina, ka šīs temperatūras svārstības var ietekmēt ikdienas aktivitātes un plānus, tāpēc iedzīvotājiem būtu jābūt gataviem dažādiem laikapstākļu scenārijiem. Īpaši tas attiecas uz tiem, kas plāno āra aktivitātes vai brīvdienas dabā, jo pavasara un vasaras laikapstākļi var būt ļoti mainīgi. Šīs prognozes norāda uz nepieciešamību pielāgoties mainīgajiem apstākļiem un plānot savu laiku ar zināmu elastību.

Meteorologi arī uzsver, ka šāda nepastāvība ir kļuvusi arvien izteiktāka pēdējos gados, kas norāda uz klimata pārmaiņu ietekmi uz mūsu reģionu. Tādēļ, kamēr globālās temperatūras turpina pieaugt, vietējie laikapstākļi var kļūt arvien neprognozējamāki, radot jaunus izaicinājumus un nepieciešamību pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

Lasi arī : Globa nosaucis zīmes, kurām Jūnija sākumā Obligāti jānopērk Loterija biļete, jo gaidāma milzīga veiksme

Tomēr situācija ļoti strauji mainīsies, lūk kāpēc:

Lasi rakta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment