Vasara vispār nebūs tāda kā mēs cerējām: Sinoptiķi snieguši jaunāko prognozi Jūnijam

Šovasar gaidāmi īpaši silti laikapstākļi, un ilgtermiņa prognozes liecina, ka šī sezona būs vēl karstāka nekā parasti. Jūnija sākumā temperatūra var pārsniegt normu par aptuveni 3 grādiem, un līdz pat 30. Jūlijam tiek prognozēts, ka temperatūra var sasniegt stabili +32 grādus.

Īpaši karsti varētu būt jūnija otrajā pusē, kad temperatūra vidējā joslā varētu sasniegt pat +35 grādus. Taču vēlāk, jūlija sākumā, gaidāmi atvēsinoši vēji un lietus, kas ievadīs vēsāku periodu. Neskatoties uz to, kopumā laikapstākļi būs patīkami silti. Diennakts vidējā temperatūra svārstīsies no +20 līdz +23 grādiem, bet naktīs tā būs no +10 līdz +14 grādiem.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Bankas Steidzami paziņo: Ja klients pārskaitot naudu mērķī norāda Šo, tad maksājums var tikt pilnībā bloķēts

Jūlijs būs silts, lai gan ne tik karsts kā jūnijs. Temperatūra var pārsniegt +30 grādus, un diennakts vidējā temperatūra būs aptuveni +23 līdz +25 grādiem, savukārt naktīs tā būs no +10 līdz +15 grādiem. Maija beigas un jūnija sākums varētu būt anticiklonālu laika apstākļu periods ar saulainām dienām un nelielu nokrišņu iespējamību.

 

Augusts solās būt atšķirīgs no iepriekšējiem mēnešiem, jo tiek prognozēts lielāks nokrišņu daudzums. Temperatūras līmenis būs tuvu normai, izvairoties no pārmērīga karstuma vai sausuma. Dienās temperatūra svārstīsies no +20 līdz +22 grādiem, bet naktīs no +9 līdz +11 grādiem.

Jūnija beigās gaidāmi salīdzinoši vēsi laikapstākļi. Pēdējo Līgo svētku laikā tika pieredzēts auksts laiks, un arī šī jūnija beigas nešķiet, ka nesīs siltumu, paziņoja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) Prognožu daļas vadītājs Andris Vīksna.

Nākamajās dienās dienvidu reģionos dienas maksimālā temperatūra varētu sasniegt +30 grādus, bet naktīs temperatūra svārstīsies no +6 līdz +17 grādiem, radot vēsuma sajūtu. Kopumā tiek prognozēts zemāks gaisa temperatūras līmenis, piebilda Vīksna.

Nav paredzams, ka šovasar mūs sagaidīs ārkārtīgi karsti laikapstākļi.

Neraugoties uz dažu laika prognozētāju un dabas vērotāju ziemā izteiktajiem brīdinājumiem par iespējamu ekstremālu karstumu, pašlaik nav konkrētu pazīmju, kas liecinātu par šādu situāciju. Lai gan jūnija sākumā īslaicīgi bija siltāks laiks, tas ātri pārgāja vēsumā, radot pat nepieciešamību pēc rudens apģērba. Jāatzīmē, ka sinoptiķi oficiāli nav prognozējuši īpaši karstu vasaru.

Leave a Comment