Bīstamie kaimiņi….. Kādos zemes gabalos pavisam noteikti dzīvo čūskas?

Foto – Pexels

Neviens nav pasargāts no čūsku un diemžēl arī indīgo čūsku invāzijas, taču ir noteiktas teritorijas, kas tos piesaista vairāk nekā citas. Mēs jums pastāstīsim, kuras vietas čūskām patīk un kā izvairīties no šiem nelūgtajiem viesiem?

Atšķirībā no kukaiņiem, čūskas neparādās dažādos zemes gabalos tikai tāpēc, ka tur aug kādi konkrēti augi. Rāpuļi barojas nevis ar augiem, bet gan ar grauzējiem, vardēm un putnu olām.

Čūsku un citu rāpuļu ierašanos kādā teritorijā parasti veicina viens vai vairāki faktori. Ja tie tiek vismaz daļēji neitralizēti, tad bīstamības līmenis ievērojami samazinās.

Foto – Pexels

Kā un kad pavasarī apgriezt ķiršus: pieredzējušu dārznieku ieteikumi labai ražai

Čūskas ir daudzveidīgas un pielāgojas dažādām dzīvesvietām – tās var dzīvot tropiskajos mežos un arī tuksnešos. Čūskas ir sastopamas visā pasaulē, izņemot Antarktīdu.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Daži interesanti fakti par čūskām:

Dzīvesveids un barošanās: Lielākā daļa čūsku ir plēsēji, kas barojas ar maziem dzīvniekiem, piemēram, zirnekļiem, kukaiņiem, maziem grauzējiem un citiem maziem  dzīvniekiem. Tomēr ir arī dažas čūskas sugas, kas barojas tikai ar augiem.

Āda: Čūskas ir pazīstamas ar savu elastīgo ādu, kas ļauj tām viegli pārvietoties un pielāgoties dažādām vides apstākļiem. Lai to saglabātu, čūskas spēj “nomest” savu veco ādu.

Kopšana un sociālie aspekti: Dažas čūskas ir sociāli dzīvnieki un var dzīvot lielās grupās, bet citi vairāk dod priekšroku dzīvošanai vienatnē. Lai uzturētu savu higiēnu, dažas čūskas bieži vien mazgājas ūdenī vai izmanto citas metodes, lai notīrītu sevi.

Lasi vēl: Ierodoties kopā ar meitu bijušās sievas mājā, vīrs ieraudzīja pelnus. Vēlāk notika negaidīta tikšanās un viss mainījās

Ir svarīgi atzīmēt, ka, lai gan dažas čūsku sugas nebaidās cilvēkiem, tomēr lielākoties tās ir nekaitīgas un izvairās no konfliktiem, un ieraugot cilvēku – cenšas aizbēgt. Latvijā pazīstamākās čūskas ir zalktis, kas ir nekaitīgs un odze, kas diemžēl nemaz tik nekaitīga nav.

Foto – Pexels

Bet kur tad čūskas dzīvo visbiežāk?

Lasi vēl: Neticams zaudējums… Pāragri mūžībā devies viens no talantīgākajiem cilvēkiem Latvijas teātra pasaulē

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā

Leave a Comment