Bīstamie kaimiņi….. Kādos zemes gabalos pavisam noteikti dzīvo čūskas?

1. Māja, kas atrodas pie ūdens

Foto – Pexels

Ja jūsu vasarnīca vai māja atrodas netālu no ezera, upes, purva vai strauta, tad iespējas sastapt jūsu zemes gabalā kādu rāpuli, ievērojami palielinās. Fakts ir tāds, ka vardes un krupji, kas ir galvenais rāpuļu uzturs, dzīvo šādās vietās.

2. Māja, kas atrodas netālu no meža

Jāuzmanās arī tad, ja atrodaties meža tuvumā – no meža jūs var apciemot čūskas.

3. Ja jūs turat mājputnus

Ja jūs vai jūsu kaimiņi turat mājputnus, tas arī palielina risku: putnu barība piesaista peles, bet peles garšo čūskām. Turklāt rāpuļi nesmādē arī putnu olas.

 

4. Bieza, augsta zāle

Ja jūsu teritorija ir aizaugusi, tā gandrīz pavisam noteikti ir čūsku patvērums – tām patīk šādas klusas un drošas vietas, kurās ir augsta zāle. Turklāt šādos biezokņos vienmēr var atrast barību – kaut vai tās pašas lapsenes.

Lasi vēl: Tiek nosauktas visnežēlīgākās zodiaka zīmes sieviešu vidū: tās joprojām ir “čūskas”

Tāpēc, pavasarī ierodoties savā vasarnīcā, pirmais, kas jādara, ir jānopļauj zāle zemes gabalā. Tā jūs noknipsēsiet divus zaķus uzreiz: pirmkārt, ar troksni aizbiedēsiet čūskas (ja tās tur jau dzīvo), un, otrkārt, atņemsiet savai teritorijai jebkādu pievilcību šo rāpuļu acīs (jo šeit nevarēs vairs ne slēpties, ne medīt).

4. Atkritumi un gruži

Nesakopts piemājas zemes gabals ir arī viena no iecienītākajām rāpuļu dzīvesvietām. Tāpēc pēc zāles nopļaušanas noteikti novāciet sausos zarus, pērn nokritušo lapu kaudzes, kā arī akmeņu un citas kaudzes.

Ko nekad neēd britu karaliskās ģimenes locekļi: ir tikai četri “aizliegti” ēdieni

Un, pirms sākat ravēt aizaugušas puķu dobes, noteikti apskatiet augus ar kādu garāku spieķi – tas aizbiedēs tajās gulošās čūskas.

5. Zemesgabals, kurā reti ierodaties

Foto – Pexels

Jā, arī reti apmeklējumi ir riska faktors. Zāles pļāvēju troksnis, soļi, balsis – visas šīs skaļās skaņas atbaida nelūgtos viesus, tostarp čūskas. Bet pretēji – klusa, pamesta vieta, kur tās neviens netraucē, piesaista čūskas kā magnēts.

6. Pamesti zemesgabali kaimiņos

Diemžēl arī tad, ja jūs regulāri pļausiet zāli, satīrīsiet savu zemesgabalu un tur dzīvosiet regulāri, čūskas var ienākt jūsu teritorijā tad, ja jums blakus atrodas zemesgabals, kas ir nekopts vai reti apmeklēts.

Leave a Comment