Nosaukts dārzenis, kas var palīdzēt ātri aizmigt pat pēc spēcīgas kafijas

Zinātnieki atklājuši, ka šis dārzenis palīdz kompensēt kofeīna iedarbību un nodrošina labu miegu.

Jā, neviens rīts neiztiek bez kafijas, jo tā uzmundrina un uzlabo garastāvokli. Tomēr šis dzēriena efekts ne vienmēr spēlē jūsu labā. Ja dzerat kafiju pēcpusdienā vai naktī, jūs vispār nevarat gulēt, kas slikti ietekmēs jūsu labsajūtu. Tomēr eksperti iesaka šādā gadījumā vakariņās ēst brokoļus, lai jūs varētu labi un mierīgi gulēt. Mēs jums pastāstīsim, kāpēc vakarā labāk nedzert kafiju un kā ar brokoļiem kompensēt kofeīna ietekmi.

Kāpēc nevajadzētu dzert kafiju dienas otrajā pusē

Speciālisti apgalvo, ka periods organismā, no kura izdalās tikai puse kafijas, ir no 6 līdz 8 stundām. Tātad, ja dzerat kafiju plkst.14.00, tad plkst.22.00 no organisma būs izvadīta tikai puse kafijas.

Būsiet bez ražas: 8 dārzeņu pāri, kurus nevajadzētu stādīt kopā

Tāpēc eksperti neiesaka dzert kafiju šajā laikā, lai netraucētu miega kvalitāti. Bet ja mēs vienkārši šajā laikā vēlamies dzert dzērienu, lai sevi uzmundrinātu un izturētu līdz darba dienas beigām. Tātad, ko darīt?

Lasi vēl: Psiholoģiskais tests: ar ko jūs piesaistāt cilvēkus

Ir veids, kas palīdzēs jums mierīgi gulēt arī pēc kafijas dzeršanas vēlā pēcpusdienā. Jums vakariņās vajadzētu apēst porciju brokoļu, šis dārzenis palīdzēs organismam ātrāk sagremot kafiju.

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Eksperimentā tika pierādīts, ka tām personām, kas pēc kafijas lietošanas vakarā apēda brokoļu porciju, bija par 42% labāks miegs, nekā tiem, kuri arī vēlu dzēra kafiju, bet neēda brokoļus.

Lasi vēl: Bīstamie kaimiņi….. Kādos zemes gabalos pavisam noteikti dzīvo čūskas?

Tas saistīts ar to, ka šis produkts stimulē fermentu izdalīšanos, kas paātrina kofeīna uzsūkšanos. Turklāt šis ir lielisks šķiedrvielu avots!

 

 

Leave a Comment