Sirma latviešu kundze iekāpa lidmašīnā uz Palangu, bet viņai blakus apsēdās piedzēries jauneklis. Nevienam pat prātā neienāca, cik aizraujošs būs šis piedzīvojums

Šis neticamais stāsts notika ar kādu sirmu kundzi, kas gandrīz visu mūžu nodzīvojusi vienā no Valmieras novada ciemiem.

Dzīve ir pilna negaidītiem notikumiem un pozitīvām pārmaiņām, kas rada aizraujošu un krāsainu ceļojumu katram no mums. Šī fenomena iemesli ir daudzveidīgi un dziļi iegremdēti cilvēku pieredzē un psiholoģijā.

Pirmkārt, dzīve ir dinamiska un neprognozējama. Katrs cilvēks, katrs notikums un katrs mirkli ir unikāls, radot neskaitāmas iespējas un potenciālu jaunām pieredzēm. Šī dinamika atklāj, ka negaidītās pozitīvās pārmaiņas var rasties no dažādiem avotiem – sākot no cilvēku tikšanās un neskaidras situācijas līdz dabas spēku un nejaušības ietekmei.

Otrkārt, cilvēka prāts un uzvedība ir neapmierināmi attīstītā procesā, kas nozīmē, ka mēs bieži reizēs esam gatavi pieņemt jaunus izaicinājumus un piedzīvojumus, kas atnes pozitīvas pārmaiņas. Dažreiz tas varētu būt personiskās izaugsmes meklējumos, kā arī emocionālās un sociālās saistības.

Turklāt, mūsdienu pasaule ir pilna ar nejaušību un nenoteiktību, un tās spēks ir ne tikai radīt riskus, bet arī iespējas. Negaidītie un pozitīvie notikumi bieži rodas no šīs nenoteiktības, un tie mums var sniegt jaunu perspektīvu un jaunas priekšrocības.

Visbeidzot, pozitīvās pārmaiņas nereti rodas no mūsu pašu pieņemtajiem lēmumiem un darbībām. Mūsu attieksme, uzvedība un pieeja dzīvei var ietekmēt to, kā mēs piedzīvojam notikumus un kā tie mūs ietekmē. Lēmumiem strādāt pie personiskās attīstības, pozitīvas attieksmes saglabāšana un citiem labvēlīga uzvedība var veicināt pozitīvu un neaizmirstamu pieredzi.

Tātad, pie konkrētā notikuma…

Sieviete, kas cieta no dažādām veselības problēmām, jau teju bija zaudējusi cerības, ka varas institūcijas piešķirs viņai dziedniecības tūri uz kādu no Baltijas jūras kūrortiem, taču tad notika kaut kas negaidīts.

– Grieta, danco! Tev pienākusi ierakstīta vēstule! pastniece Valda smaidot rādīja aploksni ar zilu zīmogu un pastmarkām. Viņa zināja, ka vecā sieviete gaida šo vēstuli, katru reizi, kad abas tikās, viņa jautāja par to.

– Vai tiešām apstiprinājuši? Kāda laime! Un vēl saka, ka brīnumi nenotiek! – Grieta priecīgi iesaucās.

– Tagad es vienkārši uzlikšu brilles, vecā sieviete piebilda, atverot aploksni.

Grieta atkal un atkal pārlasīja vēstuli, neticot savām acīm.

– Valdiņ, vai vari iedomāties!? Man piešķīra profilaktiskās ārstēšanas kursu! 21 diena! Un nevis kaut kur, bet iecienītajā Lietuvas kūrortpilsētā Palangā! Acīmredzot uz zemes ir taisnība! Mans bijušais skolnieks Oļģerts deva savu ieguldījumu un “izsita” ārstniecības tūri. Viņš teica, ka man tā nepieciešama reizi gadā, jo strādāju Čornobiļas AES, kad tur notika avārija, ar priecīgo vēsti dalījās vecā sieviete.

– Tas ir lieliski, Grietas kundze! Tagad arī tavā ielā būs svētki!, sirsnīgi par sirmgalvi priecājās pastniece.

– Vietējie varasvīri man visu laiku jauca galvu. Viņi apgalvoja, ka man nekas nepienākas, jo esot tik daudz gadu pagājis. Gatavie blēži, piebilda večiņa.

Lasi arī: Ļoti pāragri šo dzīvi ir pametis harizmātisks aktieris, viņam bija vien 27 gadi – kāds cēlonis?

Līdztekus vēstulei aploksnē bija arī aviobiļetes maršrutā Rīga-Palanga abos virzienos. Grieta īsti neiedziļinājās, kas tur rakstīts, un pagaidām nolika aploksni atvilktnē.

Grieta vispirms dalījās labajās ziņās ar savu kaimiņieni Noru, kuru uzskatīja par savu meitu un mazmeitu vienlaikus.

Večiņa pieskatīja viņu kā kaimiņieni, sniedzot visu veidu palīdzību un atbalstu.

Radu jaunajai sievietei vairs nebija, tāpēc nabadzīte dzīvoja viena pati pasaulē. Tēvs gāja bojā mežizstrādes negadījumā, kad viņai nebija pat divu gadu. Bet Anna, meitenes māte, centās darīt visu iespējamo, mēģinot nostādīt meitu uz kājām. Tad notika kas negaidīts…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment