Diemžēl Latvijas iedzīvotājiem drīzumā jāgaida nepatīkami jaunumi no lielveikaliem

Diemžēl Latvijas iedzīvotājiem drīzumā jāgaida nepatīkami jaunumi no lielveikaliem. Diemžēl komentāros cilvēki dalās ar negatīvām emocijām uz šiem jaunumiem. 

Situācija Latvijas laukos ar katru dienu kļūst arvien sarežģītāka. Ilgstošais sausums rada būtiskus zaudējumus gan graudu ražotājiem, gan lopkopjiem, kuri dedzīgi cenšas ievākt kaltētu lopbarību.

Tajā pašā laikā piena tirgus cena joprojām ir satraucoši zema, savukārt mazumtirgotāji iekasē pārmērīgas piemaksas par litru piena. Šodien Vidzemē notika Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās attīstības komisijas deputātu izbraukuma sēde. Šīs tikšanās mērķis bija izgaismot pašreizējo situāciju laukos un pārrunāt rudenī gaidāmos notikumus.

Neskatoties uz Saeimas deputātu vizīti Valmieras novada zemnieku saimniecībā Mazdzervītes, darbi turpinājās bez pārtraukuma. Saimnieks Jānis Ločmelis viesus informēja, ka sausuma dēļ ir sakrāta tikai puse no mājlopiem nepieciešamās barības.

Neskatoties uz drūmajām prognozēm, zemnieks saglabā optimismu par nokrišņu iespējamību, tomēr sinoptiķi tuvākajā laikā ilglaicīgu lietu nesola nekur Latvijā.

Lasi vēl: Izpirku visas bahilas vietējā aptiekā. Tu neticēsi, cik interesantu pielietojumu tām esmu atradusi!

Lasi vēl: Valsts robežsardze vēršas ar svarīgu informāciju pie visiem vecākiem, kuru bērni nav sasnieguši 18 gadu vecumu

Sausums pašlaik valda Eiropas lielākajā daļā. Kā stāsta Jānis Ločmelis, Latvijas laukos jau manāmas Polijas un Lietuvas uzpircēju fūres, kuri gatavi iegādāties pat vairākus gadus stāvējušus lopbarības ruļļus. Dēļ šī visa pārtikas veikalos gaidāma produktu cenu palielināšanās.

Arī interesanti: Kāpēc ķiploku lakstus sasiet mezglā un kā to paveikt pareizi. Lielisks padoms katram sakņkopim!

 

COMMENTS

  • […] Lasi arī: Diemžēl Latvijas iedzīvotājiem drīzumā jāgaida nepatīkami jaunumi no lielveikaliem […]

  • <cite class="fn">Mazumtirgotājs</cite>

    Meli, vieni vienīgi meli!!! Sandra Kovaļenko melo! Nevis mazumtirgotāji iekasē pārmērīgas maksas, bet piena pārstrādes uzņēmumi. Mazumtirgotāju piecenojums ir tieši tāds pats kā tas bija līdz piena “krīzei”, pat mazāks. Toties piena pārstrādes uzņēmumiem apetīte ir apbrīnojama un tas ir pierādāms ja vien kāds to vēlētos uzzināt, piem.konkurences padome! Tā kā nevajag izplatīt nepatiesas ziņas!

Leave a Comment