7 dārzkopju padomi, kas noderēs ne tikai iesācējiem

Mūsu noderīgo padomu izlasē apkopoti nelieli triki, kas noderēs visiem, kuri vēlas atvieglot sev dzīvi laukos un dārzā.

Maisiņi

Maisi ir ērti, jo tajos var sabērt visus atkritumus un iznest tos vienā reizē. Tomēr ir lietderīgi tos izmantot ķerrā. Izvēloties maisu, kas ir nedaudz lielāks par ķerras izmēriem, var ietaupīt vērtīgu laiku, izvedot zāli, smiltis, sausas lapas, sīkus zarus un citus gružus. Vienkārši izmetiet tajā gandrīz visu, ko nepieciešams sakopt, un aiznesiet to uz atkritumu tvertnēm.

Olu paliktņi

Palikušas olu paplātes? Nesteidzieties no tām atbrīvoties. Tās noderēs stādu stādīšanai. Vienkārši sagriez tās šūnās, uzmanīgi izvieto tās bedrītēs zemē un iestādi stādus. Dobes būs vienmērīgas un glītas.

Kurpju šņores

Kurpju šņores – ērts izgudrojums ne tikai apaviem, bet arī dārza darbarīkiem. Lāpstas, grābekļi, āmuri, knaibles un daudz kas cits pastāvīgi kaut kur pazūd. Tāpēc, lai nebūtu jāmeklē rīks, pārrokot visu pagalmu un dobes, izurbiet nelielus caurumus rokturīšos, pagariniet kurpju auklas un izveidojiet vajadzīgā izmēra cilpu. Tas palīdzēs jums burtiski turēt rīku pa rokai, darba un īsā pārtraukuma laikā piestiprinot to pie savas rokas vai vienkārši piekarinot kaut kur redzamā vietā, kad nolemjat uz stundu vai divām atpūsties.

Knaģi un cimdi

Parasti dārznieka cimdi tiek pastāvīgi pazaudēti un ātri nosmērējas. Attiecīgi tos nav saprātīgi glabāt kopā ar darba apģērbu vienā skapī, un mazgāšana katru reizi – nav risinājums. Tāpēc, lai kārtējo reizi nezaudētu dārza atribūtu, izmantojiet apģērba piekariņus.

Šļūtene

Palikusi veca laistīšanas šļūtene, kas gaida savu likteni doties uz izgāztuvi? Nesteidzies un dod viņam otru iespēju. Galu galā no tās var izgatavot lielisku paklājiņu vasaras dušām un pagalmam.

Lasi vēl: Noskaidrojiet, kāpēc berzēt briļļu lēcas ar ziepēm, bet spoguli ar neapstrādātiem kartupeļiem

Pudeles

Steidzami vajadzēja lejkannu, kas, kā nu nelaime, nebija pa rokai? Nesteidzieties skriet pie kaimiņiem ar lūgumu aizņemties to uz pāris stundām. Iespējams, jums kaut kur ir plastmasas pudele ar vāciņu. Uztaisiet vākā vairākus caurumus, piepildiet pudeli ar ūdeni un izmantojiet to kā lejkannu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Celmi

Pamanījāt pāris celmus malkai? Nu, lieliski. Bet, ticiet man, labāk tos izmantot kā taburetes un galdiņus pagalmā, kur darba dienas vidū atpūsties vai vakarā sanākt pasēdēt kopā ar kaimiņiem vai draugiem.

 

 

Leave a Comment