69 gadu vecumā aizsaulē devies talantīgs Latvijas žurnālists; viņš savu dzīvi mīlēja līdz pēdējam

69 gadu vecumā aizsaulē devies talantīgs Latvijas žurnālists. Viņš savu dzīvi mīlēja līdz pēdējam. Savas dzīves laikā viņš bija ļoti daudz paveicis un sasniedzis. 

69 gadu vecumā miris rakstnieks Andrejs Levkins. Par to Facebook ziņoja viņa draugi Ļevkins bija literatūras un mākslas ikmēneša žurnāla Rodņik krievu izdevuma redaktors, kas iznāca Rīgā 1987.-1994.gadā.

1995. gadā žurnāls Rodnik saņēma Mazo Bukera balvu kā “labākais krievu valodā iznākošais literārais žurnāls tuvākajās ārzemēs”.

90. gadu sākumā Ļevkins strādāja Krievijas televīzijā Latvijā. Pēc pārcelšanās uz Maskavu viņš vadīja interneta projektus SMI.ru un Polit.ru.

Andreja Ļevkina proza ​​tika publicēta vairākos literāros žurnālos, 2001. gadā rakstnieks kļuva par Andreja Belija balvas laureātu nominācijā Proza. 2012. gadā Andrejs Levkins kopā ar rakstnieku Kirilu Kobrinu izveidoja Post (non)fiction. literāro un māksliniecisko projektu.

Lasi vēl: 28 gadu veca sieviete pēdējā grūtniecības mēnesī tiek baisi nogalināta savā paša mājoklī

Žurnālista nāves cēlonis nav zināms. Viņa draugu ieraksti vēsta, ka Levkins nomira 13. februārī. Patlaban bēru datumus arī vēl nav zināms. Līdzjūtību tuviniekiem!

 

Leave a Comment