39 gadus vecajam, izcilajam aktierim diemžēl atklāj Alcheimera slimību; lūk, kā aktieris to komentē

Slavenā aktiera ģimenes loceklis cieš no demences un diemžēl pašam aktierim ir atklāta arī šī slimība. Aktieris atklāj, ka jūtas sagrauts par analīžu rezultātu. 

Ārzemju aktieris Kriss Hemsvorts atklājis, ka viņam draud Alcheimera slimība. Intervijā laikrakstam Vanity Fair viņš teica, ka veicis ģenētisko testu, kas apstiprināja zvaigznes noslieci uz izplatīto demences veidu.

“Ideja bija tāda, ka padziļināti izpētīs manas asins analīzes, izpētīs manu ģenētiku un kameras priekšā man pastāstīs, ko viņi atrada. Un es negaidīju, ka atradīs ko tādu,” atzinās Hemsvorts.

39 gadus vecais aktieris iesaistījās pētījumā dokumentālā projekta par ķermeni un tā iespējām ietvaros. Rezultāts parādīja, ka filmas “Atriebēji” zvaigznei drīzumā var attīstīties Alcheimera slimība. Ārsts tieši pirms filmēšanas informēja Tora lomas atveidotāju par atbilstošo gēnu atklāšanu.

Pēc Krisa Hemsvorta sacītā, viņam risks saslimt ar nopietnu slimību ir astoņas līdz desmit reizes lielāks nekā citiem cilvēkiem. Zīmīgi, ka viņa radinieku vidū ir Alcheimera slimības nesēji. Viņa vectēvs cieš no demences.

“Mani uztrauca, lai tas neizskatās pēc manipulācijas, pārmērīgas dramatizācijas, nevēlējos to pārvērst tādā kā fiktīvā prasībā pēc līdzjūtības vai kaut kā cita, izklaidē,” sacīja aktieris.

Lasi vēl: Peldēsies nevis ūdenī, bet naudā: šīs zodiaka zīmes decembrī gaida neprātīgi panākumi finansēs

Intervijas nobeigumā “Tors” pastāstīja, ka pārbaužu rezultāti viņam kalpoja par motivāciju mainīt dzīvesveidu. Viņš atteicās no sliktiem ieradumiem un normalizēja miegu un uzturu, samazināja stresa līmeni. Pēc aktiera teiktā, viņš saprata “savas nāves realitāti”, lai gan sākumā viņam bija grūti pieņemt šo slimību.

 

COMMENTS

Leave a Comment