39 gadu vecumā pāragri mūžībā devusies cienījama aktrise; diemžēl slimība izrādījās spēcīgāka

Diemžēl 39 gadu vecumā mūžībā devusies talantīga jaunā aktrise. Viņa vairākus gadus cīnījās ar slimību, taču slimība izrādījās spēcīgāka. Aktrisei palika vīrs un divas meitas. 

Mūžībā ir aizgājusi Baškortostānas Republikas Salavat teātra aktrise Narkasa Jumaguzina. Apmēram gadu divu bērnu māte cīnījās ar smadzeņu vēzi.

Radinieki un kolēģi vāca naudu Narkasas ārstēšanai, taču slimība izrādījās spēcīgāka. 39 gadus vecajai māksliniecei palika viņas vīrs Miras un divas meitas, kas ir 11 un 14 gadus vecas.

Radinieki nespēj noticēt traģēdijai un atceras Jumaguzinu tikai ar labu vārdu.

“Ir grūti vārdos izteikt visu, ko mēs piedzīvojam, visas sāpes, jo viņa ir viena no tām aktrisēm, kas bija Salavat teātra mugurkauls, daļa no pamata sastāva. Aktrise, kas iznesa uz sevis visu teātra repertuāru. Smalki liriska varone ar unikālu balsi, dabas apdāvināta, viņa bija tik melodiski dziedoša aktrise. Viņas balss ir mūsu teātra lakstīgala. Viņa bija tik izsmalcināta, un varu teikt, ka tagad mūsu teātrī tādu aktrišu nav,” dalījās kultūras iestādes direktore Liāna Nigmatullina.

Par Narkasu sirsnīgi atsaucas arī viņas skatuves partnere Naufīlija Jakupova. Šī aktrise ir bijusi iedvesma arī daudziem citiem jaunajiem aktieriem visā pasaulē.

Lasi vēl: Nekad nesaki bērnam šādus vārdus, ja nevēlies sabojāt viņa dzīvi

“Narkasa ir bijusi un paliek mūsu teātra rota. Mūsu Narkasa bija aizņemta gandrīz visās izrādēs, tostarp pasakās. Viņa bija aktrise un cilvēks ar ļoti smalku, dziļu dvēseles organizāciju. Viņai padevās liriski, melodramatiski tēli, varones ar smalku, trauslu garastāvokli. Viņai bija brīnišķīga balss. Visām viņas dziesmām bija dziļa nozīme,” atceras sieviete.

 

Leave a Comment