27. maijā, pameta šo pasauli mīļoto cilvēku ieskauts ļoti talantīgs mākslinieks; diemžēl pirms savas 90.gadu jubilejas

89 gadu vecais aktieris aizsaulē devies ģimenes ieskauts. Viņš dzīvē bija liels filozofs un ļoti talantīgs mākslinieks. Viņš ļoti gribēja sagaidīt savus 90.gadu jubileju, tomēr viņa sapnis nepiepildījās. 

 

Interesants fakts – Agrāk cilvēku atdusas vietas nebija vienā vietā

Vecajos laikos kapsētu nebija vispār. Aizgājušie tuvinieki tepat vien blakus dzīvajiem mita – kapu kalniņā netālu no savas sētas, savā mūža mājā. Var teikt, ka aizgājušais piederīgais joprojām palika savas saimes loceklis, tikai netveramākā veidā.

 

“Cilvēks, kurš visu dzīvi sapņoja par utopiju, nenodzīvoja līdz 90 gadiem”: ASV nomiris mākslinieks Iļja Kabakovs

89 gadus vecais krievu mākslinieks miris Amerikā. Iļja Kabakovs aizgāja mūžībā savu tuvāko cilvēku klātbūtnē.

Miris viens no slavenākajiem krievu māksliniekiem. Par skumjo faktu paziņoja Iļjas un Emīlijas Kabakovu fonda pārstāvji. “Ar lielām skumjām paziņojam par Iļjas Kabakova – izcilā mākslinieka, filozofa, mīļotā vīra, mīļā tēva un dievinātā vectēva – nāvi. Vīrietis, kurš visu mūžu sapņoja par utopiju, sestdien, 27. maijā, pameta šo pasauli mīļoto cilvēku ieskauts, pirms nebija sasniedzis savu 90. dzimšanas dienu,” teikts paziņojumā.

Bēres notiks šaurā radu un draugu lokā, un ikviens varēs atvadīties no Kabakova piemiņas pasākumā, kas notiks pēc dažām nedēļām. Nikas Safronovs nelaiķi nosauca par īstu savas jomas profesionāli. “Lai ko viņš darītu, viņš zināja, ko dara un kāpēc. Viņam bija jēga, viņam bija ideja, bija doma, kas tika izteikta viegli un saprotami,” sacīja Safronovs.

Viņš norādīja, ka tieši Kabakovs licis viņam runāt par sevi, izvēloties pareizo radošuma virzienu. Mākslinieks bieži attēloja padomju komunālo dzīvokļu dzīvi, necenšoties slēpt vai izskaistināt realitāti.

Lasi vēl: “Veiksmīgs peļņas mēnesis!”: Zodiaka zīmes, kas jūnijā var sākt pelnīt vairāk nekā līdz šim

“Amerika viņu pieņēma, viņš sāka sevi darīt zināmu pat Hruščova laikā… Tad uz protesta viļņa mēģināja radīt pretsvaru, alternatīvu padomju mākslai. Viņš nokļuva straumē, bet, lai ko viņi teiktu, viņš bija lielisks, ikonisks mākslinieks, cilvēks, kurš spēja sevi prezentēt un parādīt to, ko dara. Šis nav mākslinieks amatieris, tas ir profesionālis,” intervijā telekanālam Ren-TV apliecināja Safranovs.

 

Leave a Comment