2024. gadā būs jauns nodoklis, kas “pārsteigs” Latvijas iedzīvotājus un tas skars ikvienu no mums!

Saeimas deputāts, “Apvienotā saraksta” frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars stāstīja par gaidāmajām nodokļu izmaiņām nākamgad, kas ietekmēs Latvijas iedzīvotājus.

Viņš uzsver, ka bažas rada šķietami nekaitīgs nodoklis – dabas resursu nodoklis, kas, viņaprāt, var aizķert daudzus iedzīvotājus, tomēr tas sevī nes pamatīgas izmaiņas katram no iedzīvotājiem.

Piemēram, tiek plānots ieviest dabas resursu nodokli tieši apģērbam. Tālāk deputāts skaidro, ka tiek plānots ieviest ārkārtīgi apjomīgu un jaunu nodokli mitrajām salvetēm – 12,2 eiro par kilogramu.

Līdz ar to, ja jaunai ģimenei zīdaiņa kopšanas nolūkos būs jāiegādājas viena vai divu kilogramu mitro salvešu iepakojums, par šo iepakojumu būs jāmaksā nodoklis 24 eiro apmērā. Šīs salvetes tiek plaši izmantotas arī vecāka gadagājuma un vāju cilvēku aprūpē.

Lasi vēl: ”Tas beidzot ir noticis”: WhatsApp nāk klajā ar superīgu ziņu, ko gaidīja daudzi no jums!

Mitrās salvetes galvenokārt tiek izmantotas zīdaiņiem, lai attīrītu viņu ādu pēc nomierināšanas. Atšķirībā no parastajām salvetēm, mitrās salvetes satur sastāvdaļas, kas atvieglo ādas mīkstināšanu un aizsargā pret apsārtumu.

Ir svarīgi paturēt prātā, ka pastāv vairākas mitro salvešu kategorijas: antibakteriālas salvetes, kas satur nātrija hipohlorīdu dezinfekcijas nolūkiem, un mitrās salvetes, kas paredzētas īpaši zīdaiņiem un nesatur antibakteriālas vielas.

Iedzīvotājiem, kuri ikdienā bieži izmanto mitrās salvetes tiek ieteikts tās iegādāties vēl šogad par pašreizējo cenu, jo jau nākamgad šī cena krietni palielināsies un diemžēl ne katrs kurš vairs tās spēs atļauties.

 

Leave a Comment