“Tas sāksies 5. decembrī un ilgs veselu nedēļu”: sinoptiķi sniedza negaidītu prognozi par gaidāmo laiku

Meteorologi ir paziņojuši jaunu negaidītu laikapstākļu prognozi, kas būs aktuāla nākamajā nedēļā. Meteorologi precizēja, ka tā sāksies jau otrdien un saglabāsies visu nākamo nedēļu. Un tās ievērojami atšķirsies no tā, ko cilvēki ir pieraduši redzēt šajā gadalaikā. 

Prognozes liecina, ka radikālās pārmaiņas ietekmēs gaisa temperatūru, kas tuvākajā laikā gaidāma daudzos Austrumeiropas reģionos. Līdz ar jaunās darba nedēļas iestāšanos spēcīgs sals aptvers ievērojamu daļu mūsu valsts teritorijas.

Ledus arktiskais gaiss ieplūdīs valsts centrā jau pavisam drīz. Un rādītāji būs ļoti zem normas.

Tātad, pirmkārt, aukstuma ”uzbrukums” notiks centrālajos reģionos. Austrumeiropā, kā brīdina meteorologi, nopietns atdzišana sāksies 5. decembrī.

Sākumā termometru stabiņi pat dienā nokritīsies līdz mīnus 11 grādiem. Un līdz nedēļas beigām gaidāms 15 grādu sals. Tajā pašā laikā naktī vietām gaiss atdzisīs līdz mīnus 20 grādam.

Pēc ekspertu domām, šādi rādītāji būs par 5-10 grādiem zem normas un drīzāk atbildīs janvāra vidum, nevis decembra sākumam. Un šāds salts periods ilgs nedēļu pēc kārtas, un pakāpeniska situācijas uzlabošanās gaidāma tikai pēc 12. decembra.

Lasi arī: Zaļais meža pūķis: 2024. gada zīmes, mīļākā krāsa un ēdieni

Lasi arī : VSSA Brīdina Latvijas iedzīvotājus: Šīs kļūdas dēļ Jūs varat palikt ar tukšu kontu momentā

Lasi vēl: “Tas ir tikai un vienīgi mans lēmums…”: negaidīts pavērsiens noticis populārā aktiera Ģirta Ķestera dzīvē

Tomēr vēlāk decembris gaidāms normas robežās. Mēnesis būs mēreni auksts, vidējā temperatūra būs mīnus 6-4 grādi pēc Celsija. Siltās dienās iespējams lietus. Taču kopumā mēnesis būs mākoņains, tikai trīs vai četras dienas būs skaidras. Pārējās dienas būs vai nu mākoņainas vai ļoti apmācies.

 

Saskaņā ar prognozi Jaungada naktī, 31. decembrī, temperatūra būs komfortabla. No rīta nedaudz snigs, bet diena būs saulaina. Naktī temperatūra būs mīnus 6 grādi pēc Celsija.

Līdzīga situācija gaidāma arī citviet Austrumeiropā. Klimats mainās mūsu acu priekšā. Par to liecina mūsu platuma grādiem neraksturīgās temperatūras svārstības. Un kāda būs esošā ziema Latvijā un kam sagatavoties, stāsta eksperti. 

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment